Kauza vraždy Miroslava Sýkoru pokračuje koncom septembra
12 | 06 | 2020 I SITA

 Kauza vraždy údajného zakladateľa zločineckej skupiny sýkorovci Miroslava Sýkoru má na Okresnom súde Bratislava I pokračovať 29. septembra.


Vyplýva to z rozpisu súdnych pojednávaní. Naposledy sa v tomto prípade malo pojednávať v apríli, pojednávanie však bolo zrušené pre pandémiu koronavírusu. Pojednávanie vytýčené ešte predtým na január sa zase neuskutočnilo pre ospravedlnenie prokurátora.

V októbri minulého roku sa zase z pojednávania ospravedlnil jeden z obžalovaných, Marek L. Obžalovaný dal súhlas na konanie v neprítomnosti, podmienkou však bolo, aby bol prítomný jeho obhajca. Ten sa však súdu pre zdravotné problémy takisto ospravedlnil. Prípad sa odročoval tiež v júni 2019, vtedy pre chorobu prokurátorky. Ešte predtým v marci bol zase hospitalizovaný jeden z obžalovaných.

Útočník z Vrútok sa už vlani nožom vyhrážal vlakvedúcej a výpravcovi
12 | 06 | 2020 | Peter Haluza


Pred súdom v tejto kauze stoja štyria obžalovaní. Ľuboš F. označovaný za šéfa podsvetia v Nitre bol podľa obžaloby organizátorom vraždy, Marek L., Richard B. a Milan M. sa na skutku podieľali ako spolupáchatelia. Všetci štyria obžalovaní svoju vinu odmietajú.

Podľa prokuratúry tvorila štvorica skupinu, do ktorej patrili dnes už nebohí Peter K., prezývaný Duran, a Radoslav L., policajt a brat Mareka L. Na vražde Sýkoru mal údajne záujem predovšetkým Duran, pričom išlo o spor o vplyv v podsvetí a zisky z nezákonnej činnosti. Duran nakoniec zahynul krátko po Sýkorovi pri výbuchu auta, Radoslava L. zastrelili.

Miroslava Sýkoru zastrelili vo februári 1997 na parkovisku pred bratislavským hotelom Holiday Inn. Na následky zranení zomrel v nemocnici aj jeho vodič Peter R. Na predošlých pojednávaniach v tomto prípade ako svedkovia vypovedali napríklad odsúdení Mikuláš Černák, Miloš Kaštan, Róbert Lališ alebo Ladislav Bališ.

SMER-SD: Čaputová vrátila úradu dôstojnosť. Chýba jej však nadstraníckosť, tvrdí opozičná strana
Prezidentka Zuzana Čaputová vrátila Prezidentskému palácu po pôsobení jej predchodcu Andreja Kisku (Za ľudí) istú mieru dôstojnosti. Čítať ďalej
12 | 06 | 2020 | SITA