Španielska polícia zastavuje civilistu v kostýme dinosaura, ktorý nerešpektuje povinnú domácu karanténu (VIDEO)
18 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Na videu je vidieť, ako polícia v juhovýchodnom Španielsku, v meste Murcia, zastavuje muža, ktorý kráčal po ulici oblečený v kostýme dinosaura počas povinnej domácej karantény v krajine, informuje HuffPost.






Záber, ktorý nakrúcal miestny obyvateľ a ktorý pridalo policajné oddelenie v Murcii na svoj Twitter, sa šíri internetom s popiskom „Jurský park“. Na videu je vidieť policajných dôstojníkov, ktorí dohovárajú mužovi, aby sa vrátil domov do základe povinnej domácej karantény v Španielsku, ktorá je nariadená v dôsledku šíriaceho sa koronavírusu.






Oddelenie k videu napísalo, že zákon o domácej karanténe sa musí dodržiavať, ale samozrejme rešpektujú potreby domácich zvierat, a teda akceptujú venčenie svojho „maznáčika“ v okolí domu, čo samozrejme neplatí v prípade „Tyrannosaura Rexa“.





Ľudia v Španielsku majú v súčasnosti zakázané opustiť svoje domovy, pokiaľ neexistujú poľahčujúce okolnosti, napríklad nákup potravín či liekov, návšteva lekárskych stredísk, alebo vychádzky určené na pomoc starším ľuďom. Polícia mužovi pokutu neudelila, iba mu prikázala vrátiť sa do svojho domu.




„Chceme zdôrazniť, že domácu karanténu je potrebné brať seriózne a nejde o žiadny vtip," vyhlásil hovorca policajného oddelenia v Murcii v utorok. Video zrejme poslúžilo na zdôraznenie pokynu na samostatnú izoláciu, pretože počas prvých 15 hodín na internete získalo viac ako 2 milióny videní.




Policajti z celého Španielska, kde vírus nakazil viac ako 11 400 ľudí a zabil takmer 500 ľudí, neúnavne zastavujú ľudí, ktorí zákon ignorujú, ako je vidieť na nasledujúcom videu:





Internetom sa šíria videá vyrobené iránskymi študentmi, na ktorých pršia baklažány na Teherán (VIDEÁ)
Päť iránskych študentov sa v televíznom prenose ospravedlnilo za výrobu videí, na ktorých je vidieť, ako ľudí v hlavnom meste Iránu ohrozuje baklažán padajúci z neba, informuje BBC. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | Timotej Dudka