Rusko obviňuje USA z prevádzkovania laboratória biologických zbraní v Gruzínsku
18 | 03 | 2020 I Mário Martinka

Ruské ministerstvo obrany hovorí, že Spojené štáty americké pravdepodobne v Gruzínsku prevádzkujú tajné laboratórium na biologické zbrane, ktoré údajne porušuje medzinárodné pravidlá a predstavuje pre Rusko priame bezpečnostné riziko.


"Výber miesta pre takéto laboratóriá nie je náhodný. Veľa z nich je blízko hraníc s Ruskom a Čínou a sú neustálym zdrojom hrozby pre naše krajiny," vyhlásil Maj. Gen. Igor Kirillov v sídle ruského ministerstva obrany v Moskve.

Správu priniesla stránka cgtn.com prostredníctvom youtubového videa.



 

Obvinenia dopadajú na Amerikou sponzorované Centrum Richard G. Lugara pre výskum v oblasti verejného zdravia v Tbilisi. Rusko vyhlásilo, že "Zlovestné činnosti sa môžu diať pod rúškom civilných výskumov".

Pentagon tieto vyjadrenia dôrazne odmietol. Ruské obvinenia prichádzajú v ten istý deň ako americkí, britskí a holandskí predstavitelia obviňujú ruskú tajnú službu z toho, že sú za množstvom kyberútokov.

Moskva obvinenia poprela, tvrdiac, že to je protimoskovská propaganda.

Sociálne médiá v šoku. Vo Veľkej Británii prebiehajú obrovské koncerty počas pandémie koronavíru
Aj napriek rastúcemu rozšíreniu koronavírusu v Británii, skupina Stereophonics z Welsu, zorganizovala minulý víkend tri koncerty pred desiatkami tisíc fanúšikov. Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | Mário Martinka