Od pondelka bude na Slovensku zasadať permanentný krízový štáb
18 | 03 | 2020 I TASR

Na Slovensku pribudlo z utorka (17. 3.) na stredu zatiaľ osem nových prípadov ochorenia COVID-19, 70 testovaných vzoriek bolo negatívnych.


Od pondelka 23. marca bude zasadať permanentný krízový štáb, ktorý sa bude zaoberať riešením situácie s novým koronavírusom. Oznámil to predseda OĽaNO a dezignovaný premiér Igor Matovič na stredajšej tlačovej konferencii, na ktorej predstavil svoju vládu. Podpredsedníčka Za ľudí Veronika Remišová doplnila, že je snaha zvládnuť krízu do dvoch mesiacov.

"Potrebujeme mať nonstop krízový štáb, ktorý bude mať prehľad o každom jednom kroku a opatrení, ktoré prijímajú aj okolité krajiny," priblížil Matovič. Dodal, že kľúčovými rezortmi na zvládnutie krízy budú ministerstvo vnútra a zdravotníctva v spolupráci s rezortom hospodárstva.

Predseda SaS Richard Sulík, ktorý bude ministrom hospodárstva, chce pripraviť niekoľko desiatok opatrení na okamžité zmiernenie ekonomických dosahov krízy spojenej s novým koronavírusom.

AKTUÁLNE: Matovič predstavil mená členov novej vlády
Podpredsedníčka strany Veronika Remišová bude vicepremiérka a ministerka na novom ministerstve pre regionálny rozvoj a investície. Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | Peter Haluza, TASR


Remišová, ktorá bude podpredsedníčkou vlády a ministerkou pre investície a regionálny rozvoj, uviedla, že bude od Európskej komisie žiadať, aby voľné a dostupné eurofondy presmerovala do čerpania pomoci, ktorá sa týka priamo zvládnutia tejto krízy.

Eurofondy by mali byť využité na nákup zdravotníckych pomôcok, na pomoc nemocniciam, ako aj pomoc malým a stredným podnikateľom, čiže na vyrovnávanie a stabilizáciu ekonomickej situácie. "Budeme žiadať, aby v eurofondoch bola čo najvyššia miera flexibility," doplnila.

Na Slovensku pribudlo z utorka (17. 3.) na stredu zatiaľ osem nových prípadov ochorenia COVID-19, 70 testovaných vzoriek bolo negatívnych. Celkový počet tak stúpol na 105 pozitívnych vzoriek, negatívnych je 1886. Pred stredajším rokovaním vlády o tom informoval dosluhujúci premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

Talianski vedci začnú s testovaním vakcíny proti COVID-19, zatiaľ na zvieratách
Do týždňa sa v Taliansku začne s predklinickými testami vakcíny proti novému koronavírusu, ktorú vyvinula biotechnologická spoločnosť Takis na báze fragmentu genetického materiálu vírusu. Vakcínu budú testovať na zvieratách. Informovala o tom v... Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | TASR