Streľba v Missouri si vyžiadala päť obetí vrátane policajta aj strelca
17 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Päť ľudí vrátane policajného dôstojníka a strelca zahynulo pri streľbe na čerpacej stanici v Missouri, informuje HuffPost.






Medzi mŕtvymi sú aj traja civilisti, vyhlásil náčelník springfieldskej polície Paul Williams v pondelok.




Polícia dostala v nedeľu večer správy o „viacnásobnej streľbe“. Svedkovia uviedli, že vozidlo narazilo do obchodu na čerpacej stanici. Páchateľ následne vbehol dovnútra a spustil streľbu na zákazníkov aj zamestnancov, uviedol Williams. Prví dvaja dôstojníci, ktorí vošli dnu, boli postrelení.




Ďalší dôstojníci vytiahli zranených kolegov z obchodu a následne vošli dovnútra, kde našli troch mŕtvych. Strelec bol medzi mŕtvymi, údajne však išlo o samovraždu.

Muži v USA pašovali do väznice s pomocou dronov drogy či mobilné telefóny
Polícia z amerického New Jersey obvinila dvoch mužov, ktorí s pomocou dronov pašovali do väznice FCI Fort Dix marihuanu, mobilné telefóny, SIM karty, steroidy či injekčné striekačky. Páchateľmi sú 38-ročný Nicolo Denichilo a 35-ročný Adrian... Čítať ďalej
16 | 03 | 2020 | SITA





Dôstojník Christopher Walsh zomrel v nemocnici, uviedol Williams. Pracoval v springfieldskej polícii tri a pol roka. Taktiež bol vojenským veteránom, ktorý pôsobil v armáde. Ďalší postrelený dôstojník je Josiah Overton, ktorého zranenia nie sú život ohrozujúce.




Obaja dôstojníci prejavili obrovskú statočnosť a ich činy sú skutočne hrdinské," uviedol Williams.





Údaje o ostatných obetiach streľby neboli zverejnené. Polícia sa stále snaží určiť motív streľby. Incident sa nedá označiť ako lúpež", nakoľko strelec začal strieľať bez toho, aby od zamestnancov požadoval finančný obnos.

Japonec, ktorý dobodal 19 zdravotne postihnutých ľudí, bol odsúdený na trest smrti
Muž, ktorý v roku 2016 dobodal na smrť 19 ľudí so zdravotným postihnutím v opatrovateľskom dome v Japonsku, dostal v pondelok súdom nariadený trest smrti obesením, informuje BBC. Čítať ďalej
16 | 03 | 2020 | Timotej Dudka