Guvernér New Yorku o koronavíruse: „To najhoršie ešte len príde!“
17 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Guvernér New Yorku Andrew Cuomo varuje, že najhoršia pandémia koronavírusu ešte len príde.






Portál HuffPost informuje o varovaní guvernéra, ktorý uviedol, že systém zdravotnej starostlivosti nie je pripravený na to, čo sa bude diať. Cuomo v živom vysielaní s jeho mladším bratom, Chrisom Cuomom, ktorý je žurnalista americkej spravodajskej televízie CNN vyhlásil, že nemocnice nebudú zvládať nával pacientov, ktorý ešte len príde.




„Ja tu nevidím kvapkať vodu, ale prichádzajúcu vlnu,“ uviedol. „A tá vlna zaplaví celý systém zdravotnej starostlivosti. Hovorím ti, môj malý brat, že sa k nám valí tsunami."






Cuomo uviedol, že zdravotnícky systém nemá kapacitu na to, aby sa vysporiadal s počtom ľudí, ktorí budú potrebovať zdravotnú starostlivosť. Guvernér tiež vyzýva prezidenta Donalda Trumpa, aby zapojil Americký armádny zbor inžinierov (federálna agentúra pod ministerstvom obrany Spojených štátov) a pomohol čo najrýchlejšie vybudovať sieť nemocníc.

„A urobme to rýchlo, aby sme mali nejaký záložný priestor, v čase, keď tsunami dopadne na systém zdravotnej starostlivosti.“

Japonec, ktorý dobodal 19 zdravotne postihnutých ľudí, bol odsúdený na trest smrti
Muž, ktorý v roku 2016 dobodal na smrť 19 ľudí so zdravotným postihnutím v opatrovateľskom dome v Japonsku, dostal v pondelok súdom nariadený trest smrti obesením, informuje BBC. Čítať ďalej
16 | 03 | 2020 | Timotej Dudka