AKTUÁLNE: Uzatvorenie hraníc spôsobuje kolaps dopravy v Bratislave
17 | 03 | 2020 I Peter Haluza, SITA

Príjazd do Bratislavy lemujú desiatky kamiónov. Problémy sú aj na obchvate. 


Vodič, prichádzajúci v utorok ráno do Bratislavy, poslal Hlavnému denníku video, ktoré dokumentuje problémy v tranzitujúcej kamiónovej doprave. Situáciu podľa neho riadi polícia.



K nástupu kolapsu cestnej dopravy má mať dnes mimoriadny brífing aj združenie dopravcov ČESMAD Slovakia.
Aktualizácia 17.3. o 11:30 (SITA):

Polícia opäť dementuje informáciu, ktorá sa objavila na sociálnych sieťach, o uzatváraní Bratislavy v súvislosti s koronavírusom. Ako na sociálnej sieti uviedla bratislavská krajská polícia, rozsiahle kolóny nákladných vozidiel, ktoré sa tvoria na bratislavskom obchvate v smere do mesta, súvisia s uzatvorením štátnych hraníc Maďarska so Slovenskou republikou pre všetkých cudzincov a s tým spojených kontrol na maďarskej strane hraničného priechodu Čunovo – Rajka.

Z dôvodu, aby nedošlo k úplnému upchatiu obchvatu Bratislavy sú nákladné vozidlá odstavované na diaľnici D1 v smere od Trnavy približne na úrovni Zlatých pieskov a takisto na diaľnici D2 v smere od Malaciek, približne na úrovni Lamača. Nákladná doprava bude púšťaná postupne s ohľadom na aktuálnu situáciu v cestnej premávke. Polícia vodičov žiada, aby pri prejazde uvedeným úsekom zvýšili svoju pozornosť a rešpektovali pokyny policajtov, prípadne na prejazd využili podľa možnosti iné trasy.