Kráľovná Alžbeta II. opustila kvôli šíreniu koronavírusu Buckinghamský palác
16 | 03 | 2020 I Miroslav Tóth

Alžbeta II. (93) opustila preventívne kvôli šíreniu koronavírusu Buckinghamský palác. Stalo sa tak po štvrtkovom krízovom zasadnutí kabinetu Borisa Johnsona. Anglickú kráľovnú následne previezli do jej sídla vo Windsore.


"Jej veličenstvo je v dobrej kondícii a teší sa dobrému zdraviu. Najlepšie v súčasnej situácii je však premiestniť kráľovnú z Buckinghamského paláca, do ktorého aj dnes neustále prúdia pracovné návštevy v podobe politikov z celého sveta. Mnoho členov kráľovninho personálu navyše začalo kvôli rýchlemu šíreniu koronavírusu prepadať panike. Nikto nechce nič riskovať," povedal zdroj denníku The Sun.

Ak sa situácia ohľadom koronavírusu výrazne zhorší, kráľovná Alžbeta , ktorá oslávi 21. apríla svoje 94. narodeniny a jej manžel princ Philip (98) budú umiestnení do karantény na panstve Sandringham v Norfolku.

Kráľovná Alžbeta II. v šoku: Nechceli ju pustiť do hradu!
Toto sa ochranke anglickej panovníčky Alžbety II. (93) naozaj nepodarilo! Keď sa vracala spolu z prechádzky do svojho Windsorského panstva, brána hradu zostala z nejasných dôvodov zatvorená! Čítať ďalej
10 | 03 | 2020 | Miroslav Tóth


Ešte v utorok usporiadala kráľovná v Buckinghamskom paláci veľkú recepciu. Hosťom bolo odporučené, aby obmedzili podávanie rúk. V stredu si však sama kráľovná potriasla rukou na stretnutí s profesorom Markom Comptonom.

Buckinghamský palác má cez päťsto stálych zamestnancov, Windsor niečo okolo stovky. Májové a júnové záhradné slávnosti, ktoré usporadúva palác pre 30 tisíc hostí, budú pravdepodobne zrušené alebo odložené. Kráľovná sa nezúčastní ani tradičných dostihových pretekov v Epsome.

"Británia v najbližších dňoch zrejme nariadi všetkým ľuďom nad sedemdesiat rokov štvormesačnú kompletnú izoláciu," povedal v sobotu redaktor britskej televíznej stanice ITV Robert Peston.

Harryho žiadosť otriasla kráľovskou rodinou! Čo princ vlastne chce?
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sú späť vo Veľkej Británii a ľudia na ich prítomnosť reagujú rôzne. Kráľovskou rodinou však otriasla jedna zaujímavá požiadavka kráľovninho vnuka. Informuje stars24.cz . Čo si praje? Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | Dominik Simon