Horskí záchranári cez víkend kontrolovali uzatvorenie lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách
16 | 03 | 2020 I SITA

Bezpečnostná operatívna jednotka (BOJ) Horskej záchrannej služby (HZS) vykonala počas víkendu v súvislosti s opatreniami a nariadením v boji proti šíreniu koronavírusu kontroly v lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách.


Konštatovala pozitívny prístup a uzatvorenie samotných prevádzok, ako aj reštauračných zariadení. Informuje o tom HZS na internetovej stránke. „Menej úspešne však dopadla kontrola správania sa jednotlivcov, ktorí vnímajú všeobecné odporúčania ako priestor na športové a rekreačné aktivity,“ upozornili horskí záchranári.

Parkoviská sú sčasti zaplnené vozidlami s evidenčnými číslami Bratislavy, Nitry, Žiliny, Banskej Bystrice, Košíc i autami z Českej republiky. „Opätovne apelujeme na všetkých návštevníkov hôr, aby sa nepohybovali v skupinách, nezdržiavali sa na miestach, kde sa koncentruje väčšie množstvo ľudí a neohrozovali tým seba ani iných. Hory nás vždy počkajú, zostaňme zodpovední a trpezliví,“ pripomína HZS.

AKTUALIZOVANÉ: Na Slovensku pribudlo v nedeľu 17 prípadov koronavírusu
Na Slovensku pribudlo v nedeľu celkovo 17 prípadov ochorenia COVID-19. Spolu tak evidujeme 61 prípadov. Vyšetrení s negatívnym výsledkom je 1375. Potvrdil to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) po mimoriadnom rokovaní vlády SR. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | TASR