Talianski manželia prežili spolu 60 rokov. Životy oboch si takmer naraz vyžiadala nákaza koronavírusom
15 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová
Severa Belottivá († 82) a Luigi Carrara († 86) zomreli v odstupe ani nie dvoch hodín. Ich syn Luca ich ani nemohol naposledy objať. O tomto srdcervúcom príbehu informoval portál týždenníka Plus 7 dní.

Ukazuje, aká naozaj dramatická je momentálne situácia v Taliansku v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom. Manželia Carraraovci boli po nákaze v izolácii, v rodnom meste Albino v provincii Bergamo na severe Talianska. Až osem dní zostali uväznaní doma bez lekárskej pomoci.

Ako pre regionálne médiá uviedol ich syn Luca, otca vzali do nemocnice v Bergame až v sobotu, mamu o deň neskôr. Jeden z manželov zomrel v nedeľu o štvrť na desať ráno, druhý o 11-tej hodine. Neubehli tak ani dve hodiny. Manželia spolu prežili 60 rokov. „Zomreli osamotení, s horúčkou 39 stupňov Celzia, nemohol som ich ani objať na rozlúčku,“ povedal nešťastný syn Luca Carrara.

Lekári v Taliansku skúšajú na koronavírus nový liek, výsledky sú zatiaľ zmiešané
Lekári v najmenej dvoch talianskych nemocniciach, kde ležia pacienti s respiračným ochorením COVID-19, spôsobeným novým koronavírusom, začali pokusne dávať niektorým pacientom nový liek. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | SITA