Nike zatvára obchody v Severnej Amerike, v západnej Európe, v Austrálii a na Novom Zélande
15 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Americká spoločnosť Nike vyhlásila, že uzavrie všetky maloobchodné predajne v Severnej Amerike, Európe, Austrálii a na Novom Zélande, aby sa tiež podieľala na zastavení pandémie Covid-19. Obchody v Číne, Japonsku a Južnej Kórei zostanú otvorené. Informuje portál RT.


Spoločnosť Nike plánuje vo viacerých krajinách ponechať svoje obchody zatvorené, a to takmer dva týždne medzi 16. a 27. marcom, uviedla spoločnosť vo vyhlásení vydanom prostredníctvom portálu CNBC.

Športový gigant povzbudil svojich klientov, aby nakupovali cez internet, pričom dodal, že obchody v Južnej Kórei, Japonsku a „vo väčšine Číny“, ako aj v „mnohých ďalších krajinách“, zostanú zatiaľ otvorené. Spoločnosť tiež oznámila niektoré nové bezpečnostné opatrenia pre svojich zamestnancov, vrátane možnosti pracovať z domu, flexibilných pracovných harmonogramoch a ďalších opatrení na zlepšenie hygieny.

Spoločnosť, ktorá má iba v USA 384 maloobchodných predajní, kráča po stopách niekoľkých ďalších spoločností, vrátane spoločnosti Apple, ktorá v sobotu oznámila zatvorenie všetkých svojich maloobchodných predajní po celom svete, s výnimkou predajní vo Veľkej Číne.

Spoločnosť Apple uzavrela všetky obchody na celom svete, s výnimkou obchodov vo Veľkej Číne
Technologický gigant Apple uzavrel na ďalšie dva týždne všetky svoje maloobchodné predajne na celom svete, s výnimkou obchodov vo Veľkej Číne - Taiwan, Hong Kong a Makao. Informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | Marek Molnár