V Taliansku zatvoria všetky obchody okrem lekární a potravín
12 | 03 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

V Taliansku zatvoria v súvislosti s rýchlym šírením nového koronavírusu všetky obchody okrem potravín a lekární. Na svojom účte na Facebooku to v priamom prenose uviedol taliansky premiér Giuseppe Conte.


"Zatvárame obchody, bary, pohostinstvá a reštaurácie. Donášky do domu sú povolené," uviedol podľa agentúry AFP Conte, ktorý zároveň svojich spoluobčanov vyzval, aby nestrácali nádej.

Otvorené naďalej zostanú banky, pošty, podniky a premávať bude verejná doprava. Premiér tiež apeloval na to, aby jednotlivé firmy svojim zamestnancom umožnili v čo najväčšom rozsahu pracovať z domu.

"Nech si nikto nemyslí, že v najbližších dňoch uvidíme účinky prísnych opatrení, ktoré sme prijali len pred niekoľkými dňami. Ak sa počet infekcií okamžite nezníži, neznamená to, že nefungujú," varoval Conte. Občanom Talianska poďakoval za spoluprácu v boji proti epidémii. "Teraz však musíme urobiť ďalší krok k izolovaniu nákazy. Zdravie je najvyššou prioritou," uviedol premiér.

Počet osôb nakazených koronavírusom SARS-CoV-2 sa v stredu v Taliansku v stredu zvýšil o 2066 — na aktuálnych 10 590. V dôsledku ochorenia COVID-19 zomrelo za posledných 24 hodín ďalších 196 ľudí, čím sa počet úmrtí zvýšil na 827.

Taliansko je po Číne krajinou najviac zasiahnutou epidémiou nového koronavírusu.



Mimoriadna situácia na celom Slovensku
Na celom Slovensku začala platiť mimoriadna situácia. Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR