Slovenskí biskupi vyhlásili pôst za odvrátenie šírenia nového koronavírusu
12 | 03 | 2020 I TASR

Pôst chcú obetovať aj za všetkých chorých, za zdravotníkov a aj za tých, ktorí sa v spoločnosti starajú o zvládnutie náročnej situácie


Slovenskí biskupi vyhlásili pôst za odvrátenie šírenia nového koronavírusu. Zhodli sa na tom počas duchovných cvičení, ktoré v týchto dňoch absolvujú v Čičmanoch. TASR o tom vo štvrtok informovala Konferencia biskupov Slovenska (KBS).

Zároveň biskupi pozývajú na modlitby za zdravotníckych pracovníkov a tých, ktorí v rozličných povolaniach pre nový koronavírus v týchto dňoch pracujú, aby Slovensko túto situáciu zvládlo. Rovnako sa modlia za všetkých chorých, osobitne za tých, ktorí sa nakazili ochorením COVID-19.

"Kto je zdravý, prijmite pozvanie na prísny pôsty a modlitby počas nasledujúcich piatkov pôstneho obdobia. Urobme to podľa striktných pravidiel, ktoré zachovávame na Popolcovú stredu a Veľký piatok. Obetujme tento pôst a naše modlitby za odvrátenie šírenia nákazy," uviedli biskupi.

Ako doplnili, pôst chcú obetovať aj za všetkých chorých, za zdravotníkov a aj za tých, ktorí sa v spoločnosti starajú o zvládnutie náročnej situácie.

Mimoriadna situácia na celom Slovensku
Na celom Slovensku začala platiť mimoriadna situácia. Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR