Matovič sa predviedol ako šašo bez plánu
12 | 03 | 2020 I Aneta Leitmanová

Urazené ego, obviňovanie dosluhujúcej vlády a plán sledovať ľudí cez mobily. To je riešenie nastávajúceho premiéra na krízovú situáciu s koronavírusom. Matovič ako budúci premiér nezvládol ani svoje prvé vystúpenie ku koronavírusu


Okrem plánu zasielať SMS-ky ľuďom, ktorí prídu zo zahraničia, v podstate Igor Matovič žiadne riešenie nepredstavil. Ešte pred zasadnutím krízového štábu sa oháňal možnosťou zorganizovať „tieňový“ krízový štáb a predstaviť riešenia, ale nič podobné sa nakoniec nestalo.

Líder OĽanO sa stihol len posťažovať, že počas rokovania krízového štábu pomaly nikto nemal rúšku. Ukázal tým však len svoje farizejstvo, lebo ani on sám ju nemal. Zjavne ju nezohnal, aj keď všetci zdravotníci ju už majú. Jasne tým ukázal, že samotná kritika ešte stále fungujúcej vlády nestačí. Lebo "šašo z Trnavy" ešte ani sám nemá jasnú predstavu, ako situáciu riešiť. Jediné čo opakoval, bola komunikácia s mobilným operátorom Orange.

Líder SaS R. Sulík mal presviedčať vedenie Zornice, aby štátu nedodávali rúška
Líder SaS Richard Sulík mal v stredu ráno nahovárať vedenie spoločnosti Zornica, ktorá začala vyrábať respiračné rúška, aby nepodpisovala zmluvu so štátom. Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | TASR


Namiesto toho, aby si designovaný premiér pohol so zostavovaním vlády, ktorá by mohla situáciu riešiť, radšej dáva na internet selfíčka o tom, kde a s kým obeduje. Potom navrhuje, aby verejnoprávna televízia dookola vysielala informácie o koronavíruse a ideálne už aj s ním v hlavnej úlohe.

Chýba len, aby Matovič nechal testovať všetkých občanov čo prekročia hranice smerom na Slovensko, na svojom obľúbenom detektore lži. Síce by to možno zabráneniu šírenia vírusu pomohlo, ale snáď nám postačí mimoriadne opatrenia zákazu vstupu cudzincov a prerušenia medzinárodnej dopravy cez Slovensko. Aj keď sledovanie cez mobily vyrokoval Matovič iba s Orange. Asi je tam prominentným klientom s nekonečným paušálom.

Môžeme len dúfať, že nabudúce Matovič snáď predstaví aj nejaké reálne kroky, ktoré občanom pomôžu. Teraz už kritizovať nestačí. Krízový štáb nie je len premiér. Sedia tam aj vysoko fundovaní a nepolitický odborníci. To že ich riadi ešte stále Pellegrini však nestačí na to, aby Matovič šíril paniku. Aj keď to samo o sebe už dôvody na paniku ponúka.

KORONAVÍRUS: Štát zavádza tvrdé opatrenia! Obmedzia obchody, dopravu aj reštaurácie
Ústredný krízový štáb prijal kvôli koronavírusu tvrdé preventívne opatrenia. Informoval o tom web Bratislavského samosprávneho kraja. Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | Peter Haluza