Zatýkanie sudcov by sa nemalo zvrhnúť na populizmus
11 | 03 | 2020 I Aneta Leitmanová

Megapolicajná akcia, pri ktorej

MIMORIADNE: NAKA od skorého rána zatýka viacerých sudcov z Threemy
Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) realizujú rozsiahlu akciu vyšetrovacieho tímu Hmla. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Tím sa zaoberal sudcami z Threemy Mariana K. Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR
množstvo sudcov vrátane bývalej štátnej tajomníčky a podpredsedníčky Najvyššieho súdu SR, by sa nemala zvrhnúť na populistické orgie a hrdelné procesy.


Iste, je taká doba, kedy nič iné ako veľkohubé sľuby a teátro na ľudí nezaberá. Veď práve pred voľbami sme boli svedkami videoprenosov z Cannes alebo z Cypru a ich autor už dnes prakticky sedí na úrade vlády. Ale ak sa bavíme o trestnoprávnej zodpovednosti a potenciálnom pobyte za mrežami v rádoch rokov , treba byť u každého jedného prípadu zdržanlivý a najmä spravodlivý.

Samozrejme nie je možné poprieť, že bez dôkaznej situácie by nikdy pokyn na zatknutie sudcov neprišiel. Navyše podľa informácií z kuloárov bola akcia "Búrka" vopred konzultovaná s prokuratúrou! Ale pri sudcoch, ktorí sú v aktívnej službe, musí dať súhlas so vzatím do väzby iba Ústavný súd a až potom Špecializovaný trestný súd prejednať návrh na vzatie do väzby.

Mafián Reichel potvrdzuje, že video o informáciách s Kiskom je pravdivé!
Portál topky.sk priniesol rozhovor s členom podsvetia Michalom Reichelom, v ktorom potvrdzuje informácie o to, že exprezident Kiska od neho odkúpil pozemky. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | Peter Bachan


Na čo si však treba dať pozor, je paušálne odsúdenie sudcov ako takých. Aj keď mnohí slušní roky mlčali, lebo mečiarovsko-harabinovský duch, ktorý v súdnictve nastavili obaja páni, dlhé roky formoval fungovanie tejto špeciálnej skupiny ľudí.

Áno, z mnohých súdov síce „kvapká korupcia“, ale to neznamená, že aktuálna akcia NAKA zásadným spôsobom vyrieši chyby systému. Zvlášť ak je zámerne robená za asistencie médií, vopred pripravená a zrežírovaná s cieľom vyvolať masovú hystériu.

Kiska chce cez Ledeckého rozhodovať o štátnych pozemkoch
Kiskov budúci minister pôdohospodárstva V. Ledecký bude šéfovať aj štátnym pozemkom. Aj tým, ktoré ešte ostali vo Veľkom Slavkove. Čítať ďalej
10 | 03 | 2020 | Pavol Jesenský


Nepriamo to potvrdil aj najspravodlivejší medzi spravodlivými, Daniel Lipšic. „Neprekvapila ma miera zásahu, pretože som mal aj z vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka určité množstvo informácií, ktoré boli v následných trestných stíhaniach preverované a verifikované." využil protežovaný priestor v mainstreamových médiách Lipšic.

"Chcel by som ale povedať, že veľmi vítam dnešný zásah a pevne verím, že nepôjde o poslednú akciu, pretože očista justície musí byť absolútne nevyhnutná priorita, ak máme hovoriť o spravodlivosti a právnom štáte,“ a dodal, že vždy tvrdil aj to, že sudcovia, prokurátori, policajti, ale aj politici, ktorí sa spreneveria svojej funkcii a prejdú na druhú stranu, sú horší ako mafiáni.

Lipšic s Grendelom chcú vytvoriť novodobú inkvizíciu
Bývalý minister spravodlivosti Daniel Lipšic má mať podľa informácií z politických kuloárov záujem o post generálneho prokurátora. Súčasnému šéfovi Jaromírovi Čižnárovi totiž uplynie funkčné obdobie v júli tohto roku. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | Peter Haluza


Akoby si exminister ani neuvedomoval, že súčasnú vládu zostavuje usvedčený daňový podvodník a manipulátor s pozemkami Kiska, veľmi dobrý "kamarát" mafiánov Kollár, podnikateľ Matovič so strateným účtovníctvom, ktorý majetky účelovo prepísal na svoju manželku a bývalý Kočnerov spolubesedník a hlavná postava kauzy Sasanka Richard Sulík.

V tejto konštelácii veru bude treba tých "očistných akcií" potrebných podstatne viac. Inak je to len PR akcia na ovládnutie moci istého systému ako doposiaľ. Z pohľadu na novú vládnu moc sa tak nič nezmení. Netreba zabudnúť že aj najmedializovanejší medzi najspravodlivejšími (Lipšic) sa svojho času na upevňovaní tohto systému podieľal a dokonca mu aj svojho času aj šéfoval.