Pri zrážke autobusu s dodávkou v Ružomberku zomreli dvaja ľudia
11 | 03 | 2020 I SITA

Vzhľadom na fakt, že v autobuse sa nachádzali občania Ukrajiny s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, po konzultácii s regionálnym hygienikom bola odporúčaná pre všetky zasahujúce posádky zdravotníkov, hasičov aj polície karanténa.


Nočná zrážka dodávky a autobusu na ceste I/18 v Ružomberku - Černovej si vyžiadala životy dvoch osôb. Informuje o tom krajská žilinská polícia na sociálnej sieti.

Podľa predbežných informácií utrpelo 25 cestujúcich ľahké zranenia a jedna osoba sa zranila ťažko. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Viac informácií poskytne polícia neskôr.

Neoficiálne zdroje hovoria o tom, že obe vozidlá boli ukrajinské, z posádky dodávky zomrel vodič a jedna zo spolujazdkýň.



Vzhľadom na fakt, že v autobuse sa nachádzali občania Ukrajiny s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, po konzultácii s regionálnym hygienikom bola odporúčaná pre všetky zasahujúce posádky zdravotníkov, hasičov aj polície karanténa, kým nebudú k dispozícii výsledky testov na koronavírus.

Zrážka dodávky a autobusu si vyžiadala dve obete a množstvo zranených. Autobus po nehode skončil v rieke. Ako informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Alena Krčová, záchranári dostali informáciu o vážnej nehode krátko pred 00:30.

Na pomoc vyslali sedem posádok záchrannej zdravotnej služby. Dve osoby,žiaľ, neprežili, jedna utrpela ťažké zranenia, 14 stredne ťažké a 16 malo ľahké poranenia. Po ošetrení 25 pacientov previezli do nemocníc v Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne, Ružomberku a v Martine. U šiestich pacientov prevoz do zdravotníckeho zariadenia po ošetrení potrebný nebol.

V centre Nitry sa stala lúpež za bieleho dňa. Páchateľ mal zbraň
V záložni v centre Nitry sa v pondelok popoludní (9.3.2020) stala lúpež, informoval portál sme.sk. Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová