Pasažierka uhryzla pilota lietadla kvôli sporu o kočík
11 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Súd v anglickom Uxbridge rieši kauzu dvoch žien, ktoré mali vlani v máji uhryznúť a kopnúť pilota lietadla švajčiarskeho leteckého dopravcu Swiss International Air Lines, informuje iDnes.


Matka s dcérou sa s pilotom linky Zürich-Londýn dostali do sporu po tom, čo im palubný personál odmietol vziať na palubu detský kočík a nechal ho uložiť do nákladného priestoru.

Ženy obvinenia, kvôli ktorému sa začalo konanie pred súdom, odmietajú a tvrdia, že agresívny bol naopak pilot. K incidentu došlo v máji minulého roka po pristátí v Londýne.

Henrietta Mitaiareová, ktorá cestovala so svojou matkou Mary Robertsovou a malou dcérou, chcela pri nástupe v Zürichu na palubu lietadla zobrať kočík. Ten však patril do nákladného priestoru, uvádza britský denník The Times.

http://www.hlavnydennik.sk/category/zahranicie/

Pred súdom odznelo aj to, že Mitaiareová odmietala dať kočík na určené miesto s tým, že je „to príliš drahé". Žena sa kvôli tomu hádala s letiskovým personálom, než ju upokojila jej matka.

Situácia ale mala eskalovať po prílete do Londýna. Tam ženy požadovali mená švajčiarskych zamestnancov letiska, aby na ne mohla podať sťažnosť. Hádku počul aj kapitán lietadla, ktorý vyšiel z kabíny a prerušil ju.

Následne Mitaiareovou vyzval, aby odišla. Keď sa jej dotkol, žena nad sebou stratila kontrolu. Podľa prokurátorky žena dostrkala kapitána späť do pilotnej kabíny, kde s ním začala zápasiť, pri čom ho údajne hrýzla do ruky. Jej matka potom do kokpitu vstúpila tiež. S výkrikmi: "Choď preč od mojej dcéry" mala do ležiaceho kapitána kopať.

Rusko sa nebojí pádu cien ropy (Anton Kanevský)
Komentár Antona Kanevského (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
10 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD