Učitelia v Novom Meste budú počas uzatvorenia škôl zadávať úlohy žiakom online
10 | 03 | 2020 I SITA

Učitelia v Bratislavskom Novom Meste budú počas uzatvorenia škôl zadávať úlohy svojim žiakom online. Na sociálnej sieti o tom informoval starosta mestskej časti Rudolf Kusý.


"Dočasne zatvorená škola neznamená automatické prerušenie vzdelávania," uviedol starosta, ktorý sa s riaditeľmi základných škôl v Novom Meste dohodol na zadávaní pokynov a úloh pre žiakov prostredníctvom internetu.

"Kolobeh stretnutí, na ktorých riešime opatrenia proti šíreniu koronavírusu, sa prakticky nezastavil. Jedno z nich som absolvoval aj s riaditeľkami a riaditeľmi našich základných a materských škôl, ktoré sme predbežne zatvorili na päť dní," uviedol Rudolf Kusý.

Starosta na stretnutí s riaditeľmi základných a materských škôl v Novom Meste diskutoval o hygienických opatreniach aj o náhradnom riešení vzdelávania počas karantény. "Dohodli sme sa, že žiaci budú dostávať domáce úlohy a inštrukcie od svojich učiteľov prostredníctvom zabehnutej aplikácie EduPage alebo inou formou, o ktorej budú vedenia škôl žiakov a rodičov informovať," doplnil Kusý s tým, že s vedením škôl a škôlok je v nepretržitom kontakte.

Fico chce byť predsedom za každú cenu! V strane aj v poslanckom klube
„Budeme vyvíjať všetky aktivity proti tomu, aby SIS dostala strana mafiána Kollára. Bolo by to nielen bezpečnostným rizikom pre Slovensko, ale aj výsmechom, keby takýto predstaviteľ kontroloval SIS, bez ohľadu na to, ktorý kandidát hnutia by túto... Čítať ďalej
10 | 03 | 2020 | SITA


V Petržalke zákonných zástupcov žiakov požiadali, aby sledovali aktuálne informácie a usmernenia prostredníctvom internetových stránok konkrétnych ZŠ. "Súčasne riaditelia škôl usmernili učiteľov jednotlivých predmetov, aby cez systém edupage zasielali zákonným zástupcom úlohy pre žiakov, resp. pracovné listy na precvičovanie a opakovanie učiva a zadania na vypracovanie domácich úloh," informoval Daniel Bernát z petržalského referátu komunikácie s verejnosťou.

Karlova Ves sa stretla s riaditeľmi škôl v pôsobnosti mestskej časti aby spolu hľadali spôsoby, ako zabezpečiť aspoň dištančnú výučbu žiakov. "Predpokladáme, že na komunikáciu medzi žiakmi a učiteľmi bude využívaný školský informačný systém edupage," uviedol pre agentúru SITA hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Základné školy, ktorých zriaďovateľom je mestská časť Bratislava - Dúbravka, využívajú tiež online zadávanie domácich úloh cez systém edupage. "V prípade, že sa zatvorenie škôl predĺži, rozšíria školy aj online výučbu," uviedla Lucia Marcinatová z tlačového referátu mestskej časti. Opatrenia na výučbu žiakov prijímajú aj v Ružinove. "Odbor školstva spolu s riaditeľmi škôl pripravujú model, kedy by učitelia elektronicky komunikovali so žiakmi a zadávali im úlohy na vypracovanie," informovala agentúru SITA riaditeľka komunikačného oddelenia Ružinov Tatiana Tóthová.

AKTUALIZOVANÉ: Matovič by v stredu mohol povedať mená členov vlády, tvrdí Kollár
Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár zároveň potvrdil, že kandidát strany Štefan Holý je stále v hre o post ministra dopravy. Čítať ďalej
10 | 03 | 2020 | SITA


Primátor Bratislavy Matúš Vallo po pondelkovom stretnutí so starostami mestských častí informoval o preventívnom zatvorení všetkých základných a materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti bratislavských mestských častí na päť dní, teda do 16. marca.

"Od utorka (10. marca, pozn. SITA) bude v materských a základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestských častí preventívne prerušené vyučovanie na päť dní. Rovnako budú zatvorené aj centrá voľného času a základné umelecké školy v našej zriaďovateľskej pôsobnosti," uviedlo hlavné mesto. Ďalší postup bude závisieť od pokynov zo strany kompetentných orgánov, na ktoré sa mesto obracia.

Pacient s koronavírusom je podľa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v stabilizovanom stave
Zdravotný stav 26-ročného Košičana, u ktorého potvrdili nákazu novým koronavírusom, je stabilizovaný, s tendenciou k zlepšeniu. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval primár Kliniky infektológie a cestovnej medicíny (KICM) Univerzitnej... Čítať ďalej
10 | 03 | 2020 | TASR