Kiska chce cez Ledeckého rozhodovať o štátnych pozemkoch
10 | 03 | 2020 I Pavol Jesenský

Kiskov budúci minister pôdohospodárstva V. Ledecký bude šéfovať aj štátnym pozemkom. Aj tým, ktoré ešte ostali vo Veľkom Slavkove. 


Najpravdepodobnejším kandidátom strany Za ľudí na ministra pôdohospodárstva je bývalý starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký. Zaujímavosťou pritom je, že pod tento rezort spadá Slovenský pozemkový fond (SPF) , ktorý spravuje poľnohospodárske nehnuteľnosti vo vlastníctve štátu a nakladá s pozemkami, ktorých vlastník nie je známy.

Tu je nevyhnutné pripomenúť, že práve cez SPF dal bývalý námestník generálneho riaditeľa fondu Branislav Bríza vypracovať zmluvy, vďaka ktorým sa ľudia z južného Slovenska v rámci reštitúcií dostali k lukratívnym pozemkom vo Veľkom Slavkove. Bríza bol nominantom HZDS a práve táto strana, spolu so Smerom, svojho času podporovala aj Kiskovho nominanta Ledeckého ako poslanca do VÚC Prešov. A práve vo Veľkom Slavkove získal pozemky aj Andrej Kiska.

Mafián Reichel potvrdil pravosť videa s Kiskom
Portál Zoznam.sk zverejnil telefonickú nahrávku redaktora Ivana Mega s Milanom Reichelom, kde Reichel potvrdil pravosť uniknutého videa na ktorom sa rozprávajú s podnikateľom Michalom Šuligom. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | Peter Bachan


Schéma je teda jasná: odkúpiť cez pozemkový fond parcely a vďaka zmluvám o budúcich zmluvách si zabezpečiť stavebné povolenia, nominovať firmy, ktoré na nich budú „vo verejnom záujme“ stavať a profitovať z toho. Veľmi podobný scenár už pritom Ledecký skúša v Spišskom Hrhove pri kšeftoch s rašelinou a rekreačnými pozemkami.

Podľa portálu webnoviny.sk by obec, kde až doteraz Ledecký roky šéfoval, chcela na svojich aj súkromných pozemkoch ťažiť rašelinu. Plán sa týka dvoch parciel mimo zastavaného územia obce, pričom druhá z nich má niekoľkých vlastníkov vrátane rodinných príslušníkov Vladimíra Ledeckého. Projekt je ale zatiaľ na bode mrazu, pretože bol tak zle pripravený, že obsahoval predpokladané výdavky ešte v slovenských korunách!

Kiska stále nič nepochopil. Ani to, že voľby nevyhral
Bývalý prezident Andrej Kiska stále nepochopil výsledky volieb. Inak sa jeho správanie a správanie jeho ľudí nedá vysvetliť. On totiž vôbec nie je obľúbený medzi ľuďmi a ani medzi politikmi. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | Peter Bachan


Zámer na celý projekt vypracovala spoločnosť Penro, s.r.o., kde ako spoločník a konateľ v nej od začiatku pôsobil Roman Krpelan – bývalý hovorca prezidenta Kisku. Ten istý človek pritom musel obhajovať výstrelky Ledeckého dcéry Vladimíry, ktorá sa z poradkyne na odbore vnútornej politiky v prezidentskom paláci vypracovala na vedúcu odboru regionálnej politiky.

Tá bola známa svojím mimoriadne nákladným životným vkusom (drahí kaderníci, niekoľkotisícové kabelky) a nakoniec sa za účasti prezidenta vydala za majstra českej hokejovej extraligy.



Foto: Plus 7 dní

Na záver už len pripomeňme aktuálnu kauzu V. Ledeckého, ktorý si robil predvolebnú kampaň za obecné peniaze, za čo ho
Kandidát strany Za ľudí V. Ledecký kampaňoval za obecné peniaze
Starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký (kandiduje ako č. 5 Za ľudí) po kritike organizácie inzerciu zastavil. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | SITA
aj Transparency International Slovensko. Z tohto všetkého vidno, že po Kiskovom stiahnutí sa pôjde o jeho naozaj „dôstojného“ nástupcu. A možno sa Kiskovi vďaka dlhoročnej spolupráci s Ledeckým ujde opäť navyše aj nejaký ten pozemoček...