Trnava zatvára do konca týždňa jasle, materské aj základné školy
09 | 03 | 2020 I SITA

Trnava zatvára od utorka do konca týždňa jasle, materské a základné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.


Počas prerušenia školskej dochádzky odporúča samospráva rodičom obmedziť pohyb detí mimo domácností a zvážiť ich účasť na mimoškolských aktivitách. Po zasadnutí krízového štábu mesta o tom informovala hovorkyňa trnavskej radnice Veronika Majtánová. Dodala, že zabezpečená je dezinfekcia škôl a školských zariadení.

Mesto Trnava tiež ruší všetky kultúrne a športové podujatia, ktoré má vo svojej kompetencii a ktoré sa mali konať v mestských priestoroch.

Na Slovensku máme stále päť potvrdených prípadov, nové nepribudli
Naďalej platí, že na Slovensku je potvrdených päť prípadov v súvislosti s ochorením COVID-19 (koronavírus). Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | SITA


„Verejnosti dôrazne odporúčame vyhýbať sa miestam s predpokladanou vyššou koncentráciou osôb. Usporiadatelia spoločenských podujatí by ich organizáciu minimálne počas marca mali dôkladne zvážiť.

Rovnako občanom odporúčame navštevovať priestory mestskej polikliniky len v nevyhnutných prípadoch a na čo najkratší čas. Nájomcov v poliklinike sme vyzvali, aby dodržiavali usmernenia Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky a Úradu verejného zdravotníctva SR a sprísnili hygienické opatrenia,“ povedal v súvislosti s preventívnymi opatreniami primátor Trnavy Peter Bročka.

ňhttps://www.hlavnydennik.sk/2020/03/09/jediny-kluc-na-zvladnutie-koronavirusu-je-spravat-sa

zodpovedne-apeluje-premier/Do odvolania boli zrušené stretnutia výborov mestských častí, ako aj stretnutia k participatívnemu rozpočtu mesta. Svadby naplánované na radnici sa budú konať za sprísneného hygienického režimu, uvítania do života sú až do odvolania zrušené.

V Trnave doteraz nebol evidovaný ani jeden prípad ochorenia COVID-19, preto podľa primátora Bročku nie je žiadny dôvod na paniku. Treba sa však podľa neho správať zodpovedne a byť pripravený na prípadné komplikácie.

Zatvorenie stredných škôl od utorka zatiaľ do konca týždňa už oznámil aj Trnavský samosprávny kraj, Trnavská univerzita v Trnave oznámila prerušenie kontaktnej výučby na najbližšie dva týždne. Platia aj ďalšie preventívne opatrenia, ako dezinfikácia priestorov škôl, autobusov alebo zákaz návštev v zariadeniach pre seniorov.

Predčasne narodené dieťa v Česku zomrelo pri domácom pôrode. Rodičom hrozí šesť rokov väzenia
Česká polícia stíha manželov z mesta Stod v Plzeňskom kraji ktorým pri domácom pôrode zomrelo predčasne narodené dieťa, informuje portál iDnes. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | Timotej Dudka