Predčasne narodené dieťa v Česku zomrelo pri domácom pôrode. Rodičom hrozí šesť rokov väzenia
09 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Česká polícia stíha manželov z mesta Stod v Plzeňskom kraji ktorým pri domácom pôrode zomrelo predčasne narodené dieťa, informuje portál iDnes.


Novorodenec sa narodil v 28. týždni tehotenstva. Rodičia zavolali lekársku pomoc až po tom, čo chlapec nejavil známky života. Za usmrtenie z nedbanlivosti hrozí rodičom šesť rokov väzenia.

V súvislosti s úmrtím novorodenca pri domácom pôrode sme zahájili trestné stíhanie voči 34-ročnému mužovi a o tri roky staršej žene pre zločin usmrtenia z nedbanlivosti," oznámila policajná hovorkyňa Ivana Jelínková.

„Otvorte svoje brány“: Erdogan radí Grécku, ako zvládnuť problém s migrantmi
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan uviedol, že Grécko by malo nasledovať turecké kroky a jednoducho „otvoriť brány“ pre migrantov, ktorí sa hromadia na turecko-gréckych hraniciach. Informuje portál Reuters. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | Marek Molnár


Dodala, že vyšetrovanie stále prebieha. Aby nebol narušený priebeh vyšetrovania, bližšie informácie nebudeme v súčasnosti poskytovať," uviedla hovorkyňa.

Tragédia sa odohrala vlani v auguste v malom meste Stod neďaleko Plzne. Dieťa sa narodilo v 28. týždni tehotenstva. Podľa serveru Novinky.cz rodičia narodenému chlapcovi nezabezpečili dostatočnú odbornú pomoc aj napriek tomu, že išlo o predčasný pôrod. Novorodenec zomrel na podchladenie.

Manželia zavolali záchranárov až v okamihu, keď dieťa nejavilo známky života. Informáciu potvrdila aj hovorkyňa záchrannej služby Mária Svobodová. Boli sme zavolaní k resuscitácii novorodenca. Keď sme však došli, dieťa už neprejavovalo známky života," uviedla Svobodová.

Podľa niekoľkých zdrojov to nebol pre rodičku prvý pôrod. V prípade dokázania viny hrozí dvojici šesť rokov väzenia.

Ozbrojenec zaútočil na parížsku mešitu, zranil najmenej 1 osobu a utiekol
Minimálne jedna osoba bola vážne zranená, keď ozbrojený muž spustil paľbu v mešite v Paríži. Po streľbe utiekol z miesta činu na skútri. Informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | Marek Molnár