Národniar Paška obvinil Merkelovú zo zhabania zdravotných pomôcok
09 | 03 | 2020 I Jaroslav Fabok

Národniar Jaroslav Paška dnes na svojom Facebooku uverejnil status, v ktorom tvrdí, že nemecké úrady minulý týždeň zhabali kontajner so zdravotníckymi pomôckami smerujúci na Slovensko.


Paška v statuse, v ktorom však neodkázal na zdroj svojich informácií, tvrdí, že v pozastavenom kontajneri sa mali nachádzať pracovné ochranné pomôcky, ako respirátory a podobne. Tieto mali byť určené pre Slovenské nemocnice a zdravotné strediská v súvislosti so šírením koronavírusu. 


Národniar obviňuje nemeckú vládu z toho, že legálne objednanú a prepravovanú zásielku so zdravotníckym materiálom "zoštátnili" „pre okamžité použitie v Nemecku… V Slovenskej republike nemáme výrobcov špeciálnych osobných ochranných pracovných prostriedkov, preto sme odkázaní len na dovoz,“ pokračuje Paška.



Zrejme tak reaguje na prípad pozastaveného kontajneru na nemeckej štátnej hranici, ktorý smeroval na územie Slovenskej republiky. O spomínanom prípade sa na tlačovej konferencii po zasadnutí krízového štátu zmienil aj premiér Peter Pellegrini. Ten však tvrdí, že ide iba o dočasnú záležitosť a obdobná situácia sa má týkať aj kontajneru, ktorý smeruje do Rakúska.


Vzbura v talianskom väzení kvôli koronavírusu
09 | 03 | 2020 | Mário Martinka

Na Paškov status vzápätí kriticky reagoval slovenský generál Pavol Macko. Ten v posledných parlamentných voľbách kandidoval na 21. mieste kandidátky PS/Spolu.


Pán Paška, toto sú veľmi vážne informácie. Dúfam, že si uvedomujete, že ide o mimoriadne vážne obvinenia v situácii šíriacej sa nákazy. V minulosti ste opakovane buď z dôvodu nekvalifikovanosti, alebo vedome šírili nepravdivé informácie,” upozorňuje Macko.


Zároveň Pašku vyzval, aby v súlade s Trestným poriadkom oznámil zneužitie štátnych orgánov. Vyhlásil, že Paška má konať a oznámiť podozrenie zo spáchania trestného činu aj so všetkými podkladmi, ktoré má ku svojmu tvrdeniu k dispozícii.


Teherán dočasne posiela domov 70 000 väzňov v snahe zastaviť šírenie koronavírusu
Iránsky hlavný sudca prehlásil, že približne 70 000 väzňom v celej krajine bolo udelené dočasné prepustenie z väzníc, pričom dodal, že hlavným účelom tohto opatrenia je obmedziť šírenie koronavírusu. Informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | Marek Molnár