Sudca rozhodol že Ronaldinho musí zostať v paraguajskom väzení
08 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Sudca v sobotu rozhodol že bývalý brazílsky futbalista Ronaldinho "Gaucho" bude musieť zostať vo väzení v Paraguayi kvôli vysokému riziku že by Ronaldinho utiekol do inej krajiny. Informuje Reuters.


Bývalý útočník z Barcelony bol v piatok zatknutý za pokus o vstup do Paraguaja s falošným pasom a tak večer strávil v policajnej cele spolu so svojím bratom a obchodným manažérom Robertom Assisom.

Dvojica požiadala o prepustenie do domáceho väzenia, čo však sudkyňa zamietla. Taktiež odmietla Assisove tvrdenia, že má zdravotné problémy so srdcom, pretože nepreukázal žiadny dôkaz. Sudkyňa Clara Ruiz Diaz uviedla, že ich spáchali „závažný trestný čin proti záujmom paraguajského štátu“.

Futbalová legenda Ronaldinho zadržaná v Paraguaji za používanie falošného pasu
Bývalého brazílskeho útočníka Ronaldinha vyšetruje polícia v Paraguaji za údajné predloženie falošného pasu pri vstupe do krajiny, informuje BBC. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


Podľa paraguajského práva majú úradníci šesť mesiacov na dokončenie vyšetrovania. Od právnikov Ronaldinha, ktorí označili toto rozhodnutie za „neuveriteľné“, sa ale v najbližších dňoch očakáva odvolanie. "Ronaldinho nechápe, čo sa deje," povedal jeho právnik Tarek Tuma novinárom.

Sobotná dráma v súdnej sieni, sa odohrala štyri dni po tom, čo sa v stredu futbalová legenda a jeho brat pokúsili vstúpiť do Paraguaja na falošná doklady. Boli zadržaní, ale prokurátor, ktorý veril, že sú nevinný, odporučil, aby boli prepustení po prijatí alternatívneho trestu, napríklad zaplatením pokuty charite. Sudca však v piatok tento návrh zamietol a krátko nato bola dvojica zatknutá.

Policajný predstaviteľ povedal miestnym médiám, že dvojica bola umiestnená v cele, spolu s jedným spoluväzňom. Dostali mydlo, vankúše a odpudzujúce prostriedky na ochranu proti komárom. Hoci pracovníci v zariadení sa z jeho prítomnosti zjavne tešili, dokonca si s nim robili selfies, prehlásili , že brazílčanom sa nebude poskytovať žiadne preferenčné zaobchádzanie.

Paraguajská televízia odvysielala, ako obaja muži prichádzajú na súd v putách v sobotu okolo poludnia.

Bratia boli pozvaní do paraguajského hlavného mesta nadáciou pre potrebné deti, za účelom propagovať novú knihu legendárneho futbalistu Ronaldinha.

Messiho devätnásty gól bol aj víťazný. Uspeli sme aj vďaka systému VAR, priznal tréner FC Barcelona
FC Barcelona je späť na čele španielskej najvyššej súťaže po sobotňajšom triumfe nad Realom Sociedad 1:0. Je to dielo najmä argentínskeho lídra Lionela Messiho, ktorý v 81. min premenil pokutový kop. Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | SITA