Zlodej si pred akciou išiel uľaviť do kríkov. Narazil na skrytých policajtov
06 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Policajti vo Frýdku-Místku si pre čakanie na páchateľa početných krádeží v hobby marketoch vybrali veľmi dobrý úkryt. Píše iDnes.


Keď totiž zlodej chcel pred akciou vykonať nutnú potrebu, zamieril práve do miest kde naňho striehli policajti. Asi v šoku, napokon ani nezapieral že chcel kradnúť.

Tridsaťosemročný muž mal zálusk výhradne na hobby markety vo Frýdku-Místku a zameral sa na rôzny stavebný materiál uskladnený mimo predajne na oplotených plochách. Po prvých štyroch krádežiach v rovnakom obchode sa policajtom podarilo zadržať práve tohto muža. Oznámili mu podozrenie z krádeží a po výsluchu ho opäť pustili na slobodu.

Bez hanby. Slovenka okrádala pacientov vo viedenskej nemocnici
Slovenku vo veku 31 rokov prichytili pri tom, ako okrádala hospitalizovaných pacientov nemocnice vo Viedni, informoval dnes24.sk. Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | Slávka Cigáňová


Avšak v nasledujúcich dňoch sa z iného hobby marketu stratili ďalšie veci a spôsob krád'eže pripomínal práve ten vyššie uvedeného recidivistu.

"Z tohto dôvodu boli zo strany policajtov vykonané opatrenia, spočívajúce okrem iného aj vo zvýšenej hliadkovej činnosti v blízkosti obdobných obchodov" priblížila miestna policajná hovorkyňa Karolína Bělunková.

Opatrenie to boli účinné, zvlášť sledovanie okolia jedného vybraného obchodu z pozorovateľne v kríkoch. Keď totiž v stredu 4. marca muž vyrazil do akcie, tak si ešte odskočil do najbližšieho krovia. A tam narazil na policajnú hliadku.

"K tomu, že sa chcel po vykonaní potreby do predajne vlámať, sa policajtom následne priznal. Keďže páchateľ bol už v minulosti za podobné skutky majetkového charakteru odsúdený a potrestaný, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky, " dodala policajná hovorkyňa.

Prečo ľudia klamú
Portál Life.ru zisťoval, čo ľudí motivuje klamať až do krajnosti a následne poprieť svoje vlastné lži. Našiel päť typov klamárov. Čítať ďalej
03 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD