Muž nakazený koronvírusom má byť z Kostolišťa pri Malackách
06 | 03 | 2020 I Peter Haluza

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk, pochádza muž, u ktorého bol ako u prvého potvrdený koronavírus na Slovensku, z Kostolišťa pri Malackách.


V tejto chvíli preto mesto Malacky vykonáva preventívne opatrenia. Informoval o tom primátor Juraj Říha.



Ako ďalej informoval portál, infikovaný pracuje v jednej zo súkromných firiem vo Vysokej pri Morave. Aj tam už pripravujú preventívne opatrenia, potvrdil pre tvnoviny starosta obce Dušan Dvoran.

Pacient, ktorému ako prvému potvrdili na Slovensku nákazu na nový koronavírus, sa cíti už lepšie. Zdá sa, že je u neho priebeh ochorenia ľahší, informoval v piatok premiér SR Peter Pellegrini (Smer-SD).


Ubezpečil, že tento 52-ročný pacient nenavštívil urgentný príjem v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) a že ide sekundárny prenos ochorenia. Pacient sa zrejme nakazil od svojho syna, ktorý navštívil Benátky, avšak ten nevykazuje žiadne príznaky ochorenia.


Pred koronavírusom najlepšie ochráni umývanie rúk
Hygienu rúk ľudia často podceňujú, tvrdí epidemiologička Jana Skalová. Základom ochrany pred novým koronavírusom, spôsobujúcim ochorenie COVID-19, aj ďalšími vírusmi je podľa nej umývanie si rúk vodou a tekutým mydlom. Možno použiť aj dezinfekčný... Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | TASR