Varovanie pred nebezpečenstvom stále populárnejšej aplikácie TikTok!
05 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Zdieľanie videí na sociálnej platforme TikTok spôsobuje stále viac vážnych zranení medzi tínedžermi po celom svete, najmä vo Veľkej Británii a USA.


Výzva s názvom „Skull-breaker challenge" („Lámač lebiek") spočíva v tom, že traja ľudia vedľa seba vyskočia do vzduchu, kým krajní dvaja podkopnú nohy osobe v strede, čím spôsobia jej pád.



BBC informuje, že americkí prokurátori obvinili dvoch mladých ľudí z prehnaného útoku (aj keď v rámci vázvy) a varovali rodičov, aby zastavili svoje deti v zapájaní sa do nebezpečných výziev.

TikTok uviedol, že takýto obsah odstráni zo svojej platformy a taktiež vyzval používateľov, aby nahlásili videá obsahujúce výzvu.

V aktualizovanom príspevku TikTok vyhlásil: „Nepovoľujeme obsah, ktorý podporuje alebo replikuje nebezpečné výzvy, ktoré by mohli viesť k zraneniu. V skutočnosti ide o porušenie našich pravidiel pre komunitu a budeme naďalej odstraňovať tento typ obsahu z našej platformy. Nikto nechce, aby ich kamaráti alebo rodina boli zranení pri natáčaní videa."

AKTUALIZOVANÉ: Kríza v Idlibe si vyžaduje priame rozhovory, uviedol Putin po stretnutí s Erdoganom
Putin povedal Erdoganovi, že niekoľko desiatok tureckých vojakov bolo zabitých, pretože nikto nevedel kde sa nachádzali, pričom dodal, že kríza v sýrskej provincii je taká strašná, že sú potrebné priame rozhovory medzi oboma vodcami. Informuje... Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Marek Molnár


BBC tiež informovalo, že pod hashtagom #skullbreakerchallenge je text, ktorý pripomína používateľom, aby nenapodobňovali alebo nepodporovali výzvy verejnosti na nebezpečných kaskadérskych kúskoch, ktoré by mohli viesť k vážnym zraneniam alebo smrti.

Vo svojom práspevku na Facebooku jedna britská matka, ktorej dcéra sa zúčastnila výzvy uviedla: „Prosím, ak vidíte mladých ľudí, ktorí robia TikTok výzvy, nedovoľte im, aby v nich pokračovali. Sedím na pohotovosti so svojou dcérou s ťažkým poranením miechy.“

V New Jersey, prokuratúra v okrese Camden County uviedla, že dve deti boli obvinené z útokov tretieho stupňa, ktorý v rámci výzvy na sociálnej sieti závažne poškodil obeť. Následne vyzvala rodičov, aby sa so svojimi deťmi porozprávali o možných následkoch z účasti na výzve.

„Aj keď sa táto výzva môže zdať vtipná, môže predchádzať dlhodobým zdravotným následkom,“ uviedla.

Sýrska vzdušná obrana na svojom území zostrelila „nepriateľské ciele“ (VIDEO)
„Nepriateľské ciele“ boli spozorované na oblohe nad sýrskymi mestami Homs a Quneitra krátko po polnoci, pričom štátne médiá označili tieto ciele za izraelské bojové lietadlá a rakety. Informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Marek Molnár