Podnikateľ z Oravy necháva v lyžiarskom stredisku Bachledka neukočené práce a firmy čakajúce na peniaze
05 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Negatívnu skúsenosť so spoločnosťou TLM Investment má aj lyžiarske stredisko Bachledka.


Firma, ktorá vyhrala zákazku, si na stavebné práce najala menšie firmy, resp. živnostníkov ako subdodávateľov, no neplatí im. Správu priniesli Aktuality.sk.


Spoločnosť TLM Investment, za ktorú vystupuje Ľuboš Hlavatík, podnikateľ z Oravy, sa v Bachledovej doline angažovala pri rozširovaní tamojšieho lyžiarskeho strediska. Ide o zákazku za 1,5 milióna eur, dostali sa k nej vďaka víťazstvu v súťaži. Portál má informácie, že časť objednaných prác nebola preplatená a minimálne jednému subdodávateľovi zostali faktúry bez úhrad. Na projekt financovaný z eurofondov si vraj posvietila prokuratúra.


Do sporu s firmou TLM Investment sa dostalo aj samotné lyžiarske stredisko Bachledka, presnejšie jeho prevádzkovateľ, ktorý za stavebné práce riadne zaplatil, no nie sú stále zrealizované. Firmy spájané s osobu Ľuboša Hlavatíka zvíťazili vo viacerých verejných súťažiach a získali zákazky za milióny eur. Aktuality.sk disponujú informáciami, že ich sprievodnými javmi sú nevyplatené faktúry, prevody firiem na nedohľadateľné osoby, daňové dlhy či obštrukcie, naťahovanie času a zavádzanie obchodných partnerov.


Leteckí záchranári zasahovali v prípade šesťročného chlapca, ktorého pravdepodobne napadla svorka psov
Záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice pristával dnes popoludní na školskom ihrisku v Žiari nad Hronom. Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | SITA