Časť vyjednávacích tímov budúcej koalície je už známa
05 | 03 | 2020 I SITA

Parlamentné subjekty Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Sme rodina, Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí oznámili mená svojich zástupcov, ktorí budú spolu s lídrami vyjednávať o vzniku vládnej koalície.


Všetky tímy ešte nie sú kompletné. Navyše, dnes podvečer má strana Za ľudí na rokovaní predsedníctva rozhodnúť, či vstúpi do novej vládnej koalície. Šéf OĽaNO Igor Matovič očakáva, že verdikt strany Andreja Kisku bude pozitívny.

Hnutie OĽaNO zatiaľ o menách vyjednávačov neinformovalo. Podľa hovorcu hnutia Matúša Bystrianskeho tak urobia „včas“. Dnes na rokovaní s predsedom Za ľudí Andrejom Kiskom boli okrem Matoviča prítomní aj Eduard Heger a Jaroslav Naď.

NAKA zadržala súdnu úradníčku s drogami v hodnote 20-tisíc EUR
Národná kriminálna agentúra v rámci protidrogovej akcie zadržala úradníčku Okresného súdu Bratislava I Veroniku Šumichrastovú, dcéru známeho už zosnulého prokurátora Tibora Šumichrasta. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Dominik Simon


Vyjednávací tím SaS bude mať podľa komunikačného oddelenia strany troch členov, a to dvoch stabilných - predsedu Richarda Sulíka a podpredsedu strany Branislava Gröhlinga. Tretí člen bude prítomný vždy podľa potreby. Buď to bude Lucia Ďuriš Nicholsonová, Ján Oravec alebo predseda výboru SaS pre program Eugen Jurzyca.

Vo vyjednávacom tíme hnutia Sme rodina bude podľa tlačového oddelenia vždy prítomný predseda Boris Kollár. V závislosti od témy si prizve k sebe aj niektorého z odborníkov na danú problematiku.

Stranu Za ľudí okrem predsedu Andreja Kisku majú zastupovať Veronika Remišová a Juraj Šeliga. Mená ďalších dvoch vyjednávačov oznámi strana neskôr.

"Vládna koalícia nevydrží celé funkčné obdobie, riziková je najmä stabilita poslaneckého klubu OĽaNO", myslí si Pellegrini
Formujúca sa vládna koalícia nevydrží celé funkčné obdobie. Riziková je najmä stabilita poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktorý ešte doteraz nikdy nevydržal pohromade celé funkčné obdobie.... Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | SITA