Trojicu živnostníkov z výbuchu bytovky v Prešove budú stíhať na slobode
04 | 03 | 2020 I SITA

Trojica živnostníkov obvinených v súvislosti s výbuchom plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove bude stíhaná na slobode.


Po neverejných informatívnych výsluchoch Jána R., Ondreja T. a Mareka T., obvinených z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia so spôsobením smrti viacerých osôb a škody veľkého rozsahu, o tom v stredu 4. marca rozhodol Okresný súd v Prešove. Uznesenie nie je právoplatné. Prokurátor voči nemu podal námietku, o ktorej bude rozhodovať krajský súd.

Okresný súd na pojednávaní rozhodoval o žiadosti obhajcu trojice obvinených o ich prepustenie z väzby a tiež v súvislosti s návrhom Krajskej prokuratúry Prešov na rozšírenie dôvodov väzby o tzv. útekovú väzbu. Trojica je vo väzbe od 9. decembra minulého roka z dôvodu tzv. kolúznej väzby, teda aby nemohli ovplyvňovať svedkov, znalcov, prípadne spoluobvinených, alebo inak mariť skutočnosti závažné pre trestné stíhanie, čo následne svojim rozhodnutím potvrdil Krajský súd v Prešove 30. decembra.

Nešťastie v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, ktoré sa odohralo v piatok 6. decembra, má sedem potvrdených obetí. Jedna osoba je stále nezvestná. Dvanásťposchodovú bytovku, ktorú poškodil výbuch plynu, kompletne zbúrali a odstránili.

Čaputová poverila lídra hnutia OĽaNO Matoviča zostavením vlády
Prezidentka SR Zuzana Čaputová poverila lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča zostavením vlády. Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | SITA