Taliansko kvôli koronavírusu uzavrie všetky školy a univerzity
04 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Taliansko kvôli šíreniu koronavírusu uzatvorí všetky školy, univerzity a ďalšie vzdelávacie inštitúcie až do polovice marca. Informuje portál CNBC.


Toto rozhodnutie sa prijalo po stretnutí predsedu vlády Giuseppeho Conteho s jeho kabinetom v stredu popoludní. Uzatvorenie údajne nadobudne účinnosť od štvrtka a bude trvať minimálne do 13. marca, podľa toho, ako sa bude nákaza šíriť v nasledujúcich dňoch a týždňoch.

Vláda zároveň načrtla plán na zvýšenie počtu lôžok pre intenzívnu starostlivosť o 50 percent.

„Nikto z nás si nemôže byť istý budúcim vývojom choroby. Je to dôležitý týždeň, aby sme sa pripravili na to, čo sa stane,“ vyhlásil v utorok na tlačovej konferencii Angelo Borrelli, vedúci Agentúry pre civilnú ochranu,

Riccardo Molinari, poslanec talianskej poslaneckej snemovne, potvrdil, že v nadchádzajúcich dňoch sa uskutoční ďalšie núdzové financovanie.

„Ekonomické opatrenia, ktoré sa doteraz zaviedli, sú mimoriadne, teraz sú potrebné ďalšie opatrenia,“ uviedol Molinari.

Taliansko je najhoršie postihnutou krajinou mimo Ázie. Vírus bol potvrdený u najmenej 2500 ľudí a podľahlo mu ďalších 79.

Teroristi v Idlibe sa pokúsili použiť chemické zbrane proti sýrskej armáde, tie sa však obrátili proti nim
Džihádistickí militanti sa pokúsili vykonať chemický útok na sýrsku armádu, avšak nedostatok skúsenosti mal za následok, že sa nebezpečné látky obrátili proti nim, uviedlo ruské ministerstvo obrany. Informuje portál RT. Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | Marek Molnár