Opilca na Chebsku rozčúlili jehovisti, na ulici na nich vytiahol pištoľ
04 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Svoju legálne držanú pištoľ vytiahol opilec na skupinku jehovistov. Zbraňou na nich mieril a nechcel ich nechať odísť. Teraz mu hrozí väzenie. Informuje portál iDnes.


Incident sa odohral v malej obci na Chebsku na konci minulého novembra. Policajti o ňom teraz informovali v súvislosti s obvinením ozbrojeného muža.

Opitý muž si vtedy pred jedným z domov všimol skupinku piatich jehovistov, ktorí sa práve rozprávali s iným mužom.

"Najskôr im vulgárne nadával, a keď skupinka ľudí začala z miesta odchádzať, tak sa im v tom snažil zabrániť. Po chvíľke vytiahol z ľadvinky legálne držanú strelnú zbraň a začal mieriť na celú skupinu. Pritom im znova nadával a vyhrážal sa," popísal udalosť krajský policajný hovorca Jakub Kopřiva.

Košický okresný súd prerušil na rok väzenie pre Dušana Borženského
Okresný súd Košice II v stredu rozhodol o prerušení výkonu odňatia slobody pre Dušana Borženského na jeden rok, a to vzhľadom na to, že je vážne chorý. Borženský, v minulosti označovaný za bosa košického podsvetia, si odpykáva 23-ročný trest za... Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | TASR


Medzitým niekto z domu zavolal políciu. Než hliadka došla na miesto, útočník sa upokojil a schoval zbraň späť do ľadvinky.

"Po príchode policajtov spolupracoval, podrobil sa orientačnej dychovej skúške na prítomnosť alkoholu. Tá vyšla s pozitívnym výsledkom 1,71 promile. Obvinený muž policajtom dobrovoľne vydal strelnú zbraň," uviedol Kopřiva.

Muž podľa všetkého o pištoľ príde. Navyše čelí obvineniu z výtržníctva a nebezpečného vyhrážania. Za to môže skončiť vo väzení až na tri roky.

Českí priekupníci mali nelegálny arzenál zbraní a obchodovali s nimi
Desať tisíc kusov streliva, sedem granátov, rovnaký počet guľometov, dvanásť samopalov, päť pušiek, granátomet alebo tlmiče výstrelu. K tomu tridsaťšesť náhradných hlavní rôznych kalibrov. To je len zlomok zbraní, ktoré zabavili kriminalisti... Čítať ďalej
02 | 03 | 2020 | Dominik Simon