Wuhan uzavrie provizórnu nemocnicu. Nové prípady koronavírusu v Číne prudko klesajú
02 | 03 | 2020 I Mário Martinka
Štátna televízia informovala v pondelok o tom, že čínske mesto uprostred koronavírusovej epidémie uzavrelo svoju prvú provizórnu nemocnicu, jednu z 16 rýchlo postavených budov na zvládnutie epidémie.

Správy o uzatvorení nemocnice sa časovo zhodujú s prudkým poklesom nových prípadov v provincii Hubei a provinčnom hlavnom meste Wu-chan. Krajina však zostáva v pohotovosti, pretože čínski štátni príslušníci, ktorí sa vracajú domov, sú stále nositeľmi vírusu, píše reuters.com

Čínska centrálna provincia Hubei ( epicentrum prepuknutia koronavírusu v krajine ) zaznamenala od januára prvýkrát menej ako 200 prípadov nových infekcií. Hubei mala v nedeľu 196 nových potvrdených prípadov, uviedla Národná zdravotnícka komisia v pondelok, obrovský skok z 570 prípadov o deň skôr a najnižší od 24. januára.

Na pevninskej Číne vzniklo celkovo 202 nových potvrdených prípadov, s výnimkou nových infekcií v Hubei bolo v Číne iba šesť nových prípadov, čo je najnižšie číslo od minulého mesiaca. Celkový počet potvrdených prípadov v pevninskej Číne tak zatiaľ klesol na 80 026. V súlade s klesajúcim počtom nových infekcií Wuhan uzavrel svoju prvú provizórnu nemocnicu po tom ako prepustil poslednú skupinu 34 zotavených pacientov.

Osemnásť provincií v Číne za posledný týždeň znížilo svoju úroveň reakcie na núdzové prípady koronavírusu. Provincia Zhejiang, znížila opatrenia núdzovej reakcie na úroveň II z úrovne I. Čína má štvorstupňový systém reakcie na núdzové situácie v oblasti verejného zdravia, ktorý určuje, aké opatrenia vykoná, pričom úroveň I je najzávažnejšia.

Čínsky denník Global Times informoval v pondelok o jednom dovezenom prípade z Talianska v provincii Zhejiang. Miestna zdravotnícka komisia uviedla, že v provincii 1. marca neboli hlásené žiadne ďalšie potvrdené prípady.

Pasažier na linke spoločnosti Air Canada pozitívne testovaný na koronavírus
24 | 02 | 2020 | Mário Martinka