Šport: Tybor gólom a asistenciou prispel k triumfu Dynama Pardubice, Kaufová zvíťazila na Svetovom pohári v akrobatickom lyžovaní
02 | 03 | 2020 I SITA

-Slovenský útočník Radoslav Tybor gólom a asistenciou prispel k triumfu Dynama Pardubice v nedeľňajšom stretnutí 50. kola českej hokejovej extraligy na ľade Ťrinca (3:2). Tybor skóroval v 33. min, keď zvýšil na 2:0 a potom v 46. min bol súčasťou gólovej akcie Vondrku. Libor Hudáček sa strelecky presadil v drese Liberca pri prehre v Plzni ?????.


-Slovenská reprezentácia v curlingu na vozíku na majstrovstvách sveta vo švajčiarskom Wetzikone po prehre s Kanadou (5:7) a výhre nad Škótskom (7:5) prehrala v nedeľu s Čínou 2:7.

-Na turnaji European Open v džude vo Varšave si zo slovenských zástupcov víťazný zápas pripísal iba Miroslav Blahušiak, ktorý v kategórii do 90 kg po voľne v prvom kole zdolal Anthonyho Jouberta z Francúzska a potom prehral s Ukrajincom Stanislavom Gunčenkom. Dalibor Ďurčo do 60 kg, Matej Hajas do 100 kg, ako aj Andrea Krišandová i Barbora Rýdza do 52 kg prehrali hneď vo svojom úvodom vystúpení.

-Nemec Karl Geiger si najlepšie počínal v nedeľňajších jubilejných 1000. pretekoch Svetového pohára v skokoch na lyžiach vo fínskom Lahti. Na mostíku HS130 doletel najďalej, keď skočil 130 m. Druhý skončil rakúsky líder seriálu Stefan Kraft, ktorý zaostal o 5,9 bodu. Trio na stupňoch víťazov doplnil Rakúšan Michael Hayböck.

Prvý gól Marinčina v sezóne vyvolal úsmev u spoluhráčov. Bol dôležitý pre mužstvo, vraví slovenský obranca
Z tretej tretiny zápasu NHL Toronto - Vancouver (4:2) uplynulo iba niekoľko sekúnd, keď slovenský obranca Martin Marinčin prevzal ešte v obrannom pásem prihrávku od Johna Tavaresa. Marinčin prešiel s pukom až do útočného pásma a vystrelil.... Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | SITA


-Američanka Jaelin Kaufová zvíťazila na Svetovom pohári v akrobatickom lyžovaní v kazašskom Šymbulaku v disciplíne dual moguls pred Jakarou Anthonyovou z Austrálie a francúzskou reprezentantkou Perrine Laffontovou. Z mužov bol najlepší Ikuma Horišima pred kanadským duom Mikael Kingsbury - Laurent Dumais.

-Na majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike v nemeckom Berlíne zvíťazila v bodovacích pretekoch žien Elinor Barkerová z Veľkej Británie, v keirine patrí titul Nemke Emme Hinzeovej. V mužskom šprinte obhájil zlato Holanďan Harrie Lavreysen a v madisone triumfovali reprezentanti Dánska.

-Na majstrovstvách sveta juniorov v klasickom lyžovaní v nemeckom Oberwiesenthale si v nedeľňajšom šprinte voľnou technikou v kategórii do 23 rokov vybojovali tituly Vebjörn Hegdal z Nórska a Švédka Emma Ribomová. Táto disciplína bola bez slovenského zastúpenia.

Vlhová v nedeľu nebude súťažiť, v La Thuile zrušili alpskú kombináciu pre veľké množstvo snehu
Alpská kombinácia žien v talianskom La Thuile v nedeľu nebude. Organizátori zrušili preteky pre prívaly nového snehu a nemožnosť pripraviť súťažný kopec v zodpovedajúcej kvalite na preteky pozostávajúce zo super G a slalomového kola.... Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | SITA