Saudská Arábia pripravuje 25 nemocníc na riešenie prípadov koronavírusu
02 | 03 | 2020 I Mário Martinka
Saudská Arábia v nedeľu vyhlásila, že pripravila 25 nemocníc na riešenie všetkých prípadov koronavírusu, ktoré by mohli byť odhalené v kráľovstve, čo je súčasťou preventívnych opatrení, medzi ktoré patrí aj uzavretie hraníc pre zahraničných pútnikov.

Hovorca ministerstva zdravotníctva Mohammed Abdelali uviedol na tlačovej konferencii, že pre karanténne prípady bolo vyhradených 2 200 nemocničných postelí. Kráľovstvo zatiaľ nezaznamenalo žiadne prípady nového koronavírusu. Dodal, že obchodná činnosť Saudskej Arábie nebola ovplyvnená a „ide obvyklým spôsobom“, píše middleeastaffairs.net

Saudská Arábia, ktorá má dve najposvätnejšie miesta islamu, oznámila vo štvrtok zákaz vstupu cudzincom prichádzajúcich do kráľovstva. Títo cudzinci a ani turisti z 25 krajín kde sa vírus vyskytuje nemôžu absolvovať cestu na najsvätejšie miesta ich viery.

Ďalšie arabské štáty v Perzskom zálive hlásia prípady koronavírusu. Tieto prípady by mali byť spojené s ľuďmi ktorí navštívili Irán alebo sa stretli s inými cestujúcimi ktorý v Iráne boli. Irán nahlásil už 54 úmrtí na vírus, najvyšší počet úmrtí na vírus mimo Číny, kde vypuknutie choroby nastalo koncom minulého roka.

High-tech boj s koronavírusom
25 | 02 | 2020 | Mário Martinka