„Truban zlyhal na plnej čiare“, odkázal na Facebooku Mistrík. Obul sa aj do mienkotvorných médií
01 | 03 | 2020 I Jaroslav Fabok

Bývalý prezidentský kandidát z roku 2019 Robert Mistrík odkázal lídrovi Progresívneho Slovenska, že jeho prehra bola zlyhaním na plnej čiare.


Mistrík vo svojom statuse najskôr zagratuloval víťazovi volieb Igorovi Matovičovi a rovnako všetkým demokratickým opozičným stranám, ktorým sa podarilo prekročiť brány parlamentu. „Fico je porazený, ide do opozície, Danko naveky ostane už len na smiech, Bugár v politike skončil a to sú úžasné správy,“ dodal.


Zároveň vyjadril ľútosť nad tým, že koalícii PS/Spolu sa podobný počin napokon nepodaril. Po spočítaní 100 percent zápisníc totiž koalícia získala 6,96 percenta, pričom na vstup do parlamentu potrebovala ziskať sedem percent. Úspech im tam ušiel len o vlások.


Za hlavných pôvodcov neúspechu dvojkoalície označil Mistrík volebných lídrov na čele s Michalom Trubanom. Okrem nich však podľa neho na svojich bedrách nesú svoj podieľ zodpovednosti na neúspechu koalície aj médiá.


Tieto voľby aj ukázali, že tradičné médiá upadajú nielen ekonomicky, ale výrazne upadá aj ich vplyv. Sú nenahraditeľné pre demokraciu, investigatívnu, pre odhaľovanie korupcie a pre bežné informovanie o dianí doma i vo svete,“ doplnil Mistrík s tým, že médiá podla neho urobili koalícii PS/Spolu medvediu službu.


Zároveň zdôraznil, „že politici si nemusia robiť ťažkú hlavu z toho, čo o nich píšu alebo hovoria takzvané mienkotvorné médiá.“ Vývoj, ktorý, ako tvrdí Mistrík, so sebou prináša veľa rizík, však podľa neho nie je možné možné zastaviť.