Kostoly v Južnej Kórei zastavujú bohoslužby
01 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Rímskokatolícke cirkvi zostali v nedeľu v Južnej Kórei zatvorené, pretože úradníci zápasia s vypuknutím koronavírusu, čo viedlo k zrušeniu mnohých verejných zhromaždení. Informuje BBC.


Katolícka cirkev má v krajine odhadovaných 5,8 milióna členov. Hlavné protestantské skupiny zastavili nedeľné služby a všetky budhistické udalosti boli taktiež zrušené. Južná Kórea bojuje s najhoršou epidémiou koronavírusu okrem Číny s doteraz 3 376 prípadmi a 18 úmrtiami.

Náboženstvo je veľmi dôležitou súčasťou tejto krajiny. Úrady tvrdia, že členovia okrajovej kresťanskej skupiny Shincheonji sa minulý mesiac vzájomne nakazili v južnom meste Daegu. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie sa vo viac ako 50 krajinách potvrdilo 85 403 prípadov nového koronavírusu.

Celosvetový počet obetí je viac ako 2 900. Prevažná väčšina infekcií a úmrtí je v Číne. V nedeľu zaznamenali aj Austrália a Thajsko prvé úmrtia na vírus Covid-19. 78-ročný Austrálčan zomrel minulý mesiac po nakazení na výletnej lodi Diamond Princess v Japonsku. Thajsko, ktoré malo 42 prípadov vírusu, uviedlo, že 35-ročný muž, ktorý zomrel, trpel aj horúčkou dengue.

Amazon údajne odstraňuje predražený tovar a falošné lieky proti koronavírusu
Amazon zakázal viac ako milión produktov, ktoré tvrdia, že chránia pred koronavírusom alebo ho dokonca vyliečia. Gigantický online predajca tiež uviedol, že odstránil asi 10 000 predražených produktov od bezohľadných predajcov. Informuje... Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


Rímskokatolícka cirkev, jedna z hlavných náboženských komunít v krajine do 7. marca pozastavila omše vo všetkých svojich 1 734 farnostiach. Cirkev nikdy nepristúpila k takému kroku za 236 rokov prítomnosti v Južnej Kórei.

Budhistické organizácie v krajine zrušili udalosti začiatkom tohto týždňa a hlavné protestantské cirkvi organizujú nedeľné služby online. V hlavnom meste Soul boli veriaci odvrátení od kostola Yoido Full Gospel Church, ktorý zverejnil kázeň pre svojich 560 000 stúpencov na YouTube.

Juhokórejská vláda obmedzila verejné udalosti v snahe zabrániť šíreniu vírusu. Skupina K-pop BTS zrušila pripravovanú koncertnú sériu v Soule.

Britský predseda vlády Boris Johnson a Carrie Symondsová sa zasnúbili a čakajú dieťa!
Predseda vlády Boris Johnson a jeho partnerka Carrie Symonds sa zasnúbili a začiatkom leta očakávajú dieťa. Informuje BBC. Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Timotej Dudka