Rusko: Suchý ľad si vyžiadal dva životy v kúpeľnom komplexe v Moskve
29 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Oslava 29. narodenín nevyšla podla plánov, keď dvaja ľudia zomreli pri nehode so suchým ľadom. informuje DW.


Ruskí predstavitelia potvrdili, že v piatok v Moskve zahynuli dvaja ľudia po tom, ako 25 kilogramov suchého ľadu padlo do bazéna. Yulia Ivanova, hovorkyňa vyšetrovateľov, povedala ruským médiám, že suchý ľad bol vložený do bazénu pre „vizuálny efekt“ a že ostatní boli vážne zranení. K incidentu došlo podľa detektívov počas narodeninovej oslavy, ktorej sa zúčastnilo 18 osôb. Začalo sa trestné konanie.
Nebezpečenstvo suchého ľadu

Ruská tlačová agentúra Interfax informovala, že internetová blogerka Ekaterina Didenko, ktorá nebola medzi mŕtvymi, oslavovala svoje 29. narodeniny v kúpeľnom dome. Podľa ruských médií bol jedným z tých, ktorí zahynuli, Didenkovej manžel. Suchý ľad, ktorý je zmrazeným kysličníkom uhličitým, vytvára pri kontakte s vodou pary. Pary môžu tvoriť značné množstvo nahromadeného oxidu uhličitého, keď sa uvoľňujú v nedostatočne vetranom priestore. Kúpele sú považované za dôležitú súčasť ruskej kultúry so slovanskými koreňmi. Kúpeľ sa často koná v malej miestnosti alebo budove.

„Je desivé predstaviť si, čo bolo vo vnútri“: Pri prasknutí potrubia z horúcou vodou v ruskom hosteli zahynulo 5 ľudí (VIDEO)
Päť ľudí zomrelo a traja boli hospitalizovaní s ťažkými popáleninami po prasknutí potrubia z horúcou vodou v hosteli v Rusku. Informuje RT. Čítať ďalej
20 | 01 | 2020 | Dominik Simon