Na košickom letisku pred odletom odvolilo 132 pútnikov
29 | 02 | 2020 I SITA

Na košickom letisku odvolilo pred odletom do Izraela 132 pútnikov z Humenného. Agentúru SITA o tom informovala predsedníčka volebného okrsku číslo jedna v mestskej časti Barca v okrese Košice Gabriela Oravcová.


„Ráno sme boli s volebnou urnou na letisku, kde odvolilo 132 pútnikov pred cestou do Izraela. Na letisku panovala dobrá nálada a všetko sme to zvládli za 40 minút,“ uviedla Oravcová. Ako ďalej dodala o prenosnú volebnú urnu a možnosť voliť na letisku ich požiadala cestovná kancelária, ktorá zájazd organizovala.

O 9:00 sa dvaja členovia komisie premiestnili s volebnou urnou do neďalekého Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov Via Lux, kde má nahlásený trvalý pobyt 161 voličov. „ Máme tiež nahlásených 62 chorých a imobilných voličov, či už v domove dôchodcov, alebo v našej mestskej časti, za ktorými plánujeme ísť s volebnou urnou v poobedňajších hodinách,“ dodala Oravcova. Celkovo evidujú v okrsku č. 1 v košickej mestskej časti Barca 1 067 voličov.

VOĽBY: Chronológia volieb do Národnej rady Slovenskej republiky
Prehľad parlamentných volieb od vzniku samostatného Slovenska v roku 1993. Čítať ďalej
29 | 02 | 2020 | SITA


V Barci odvolil o 8:00 ráno spolu s manželkou aj podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši. „Očakávam, že účasť vo voľbách bude vyššia, ako po minulé roky, možno sa bude tlačiť niekde k 60 percentám. Verím, že napriek rozličným prieskumom počas moratória Smer-SD opäť vyhrá a dostane ako prvá poverenie na zostavenie vlády,“ uviedol Raši. Ako ďalej dodal, cez deň plánuje oddychovať a večer sa presunie na volebnú noc do centrály Smeru do Bratislavy.

Ako agentúru SITA informovala zapisovateľka okresnej volebnej komisie v Košiciach Blanka Sándorová, voľby v Košiciach sú zatiaľ pokojné. „Žiadna mestská časť nám nenahlásila problém s otvorením volebných miestností. Voľby zatiaľ prebiehajú pokojne a žiadny incident sme nezaznamenali,“ dodala Sándorová.

VOĽBY: Návod ako správne hlasovať vo volebnej miestnosti
Hlasovať je možné do 22:00 hod. Čítať ďalej
29 | 02 | 2020 | TASR