Británia vydala v súvislosti s víchricou Jorge varovania pred povodňami
29 | 02 | 2020 I TASR

Víchrica Jorge sprevádzaná dažďom a prudkým vetrom zasiahla v noci na sobotu viaceré oblasti Spojeného kráľovstva a úrady vydali varovania pred povodňami. Informovala o tom na svojej webovej stránkestanica BBC.


Oblasti postihnuté záplavami sa počas víkendu pripravujú na ďalšie zhoršenie počasia. Vietor s rýchlosťou v nárazoch viac ako 90 kilometrov za hodinu má zasiahnuť grófstva Worcestershire a Shropshire.


Polícia v južnom Walese v súvislosti s počasím vyhlásila mimoriadnu situáciu. Dážď by však mal podľa polície počas soboty prestať a hladina vody v rieka by mala klesnúť.


Úrady podľa BBC vydali varovania pred rizikom povodní na viacerých miestach v Anglicku a vo Walese. Najviac z nich vydali na juhozápade Anglicka, pozdĺž hraníc Anglicka s Walesom a v grófstve Yorkshire na severozápade Anglicka.


Britániu už vo februári zasiahli víchrice Ciara a Dennis, ktoré spôsobili záplavy.


V Idlibe bol zabitý ďalší turecký vojak
Sýrske vládne sily v provincii Idlib zabili ďalšieho tureckého vojaka a dvoch zranili, uviedlo ministerstvo obrany v Ankare. Turecko má v pláne tento incident oplatiť, pričom obe krajiny sú na pokraji otvorenej vojny. Informuje portál RT. Čítať ďalej
29 | 02 | 2020 | Marek Molnár