Americké vojenské základne v Južnej Kórei boli uzatvorené, aby sa zabránilo šíreniu nového koronavírusu
29 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Najväčšie vojenské základne USA v zahraničí boli uzavreté po tom, čo bol jeden z amerických vojakov pozitívny na smrtiaci koronavírus v Južnej Kórei, ktorá je druhou najviac zasiahnutou krajinou po Číne. Informuje portál RT.


Nové opatrenia na kontrolu chorôb boli zavedené po tom, čo sa zvýšila úroveň rizika, uviedli vo štvrtok Americké sily v Kórei (USFK).

Podľa portálu Financial Times boli všetky základne uzavreté, vrátane tábora Humphreys vzdialeného 70 km od Soulu, ktoré je najväčšou americkou základňou v zahraničí. Civilným zamestnancom a „nepodstatným“ dodávateľom je teraz zakázané vstúpiť do základne a tiež sa zvýšila kontrola zdravotného stavu.



USFK sa skladá z viac ako 28 500 vojakov, čo z nej robí najpočetnejšie ozbrojené sily s americkými vojakmi v cudzej krajine.

V Južnej Kórei bolo v piatok nahlásených celkom 256 nových prípadov koronavírusu, čím sa počet pacientov zvýšil na viac ako 2 000. Národ je teraz druhým najviac zasiahnutým miestom hneď po Číne.

Dokonca ani NATO nie je ochotné vmiešať sa do tureckého neporiadku v Idlibe (Scott Ritter)
Turecko bolo napadnuté sýrskymi vládnymi silami v Idlibe a vyzvalo na pomoc NATO, avšak aliancii sa moc nepáči nápad bojovať proti Assadovi a jeho spojencovi Rusku, takže odmietla podporiť sporné turecké dobrodružstvo. Informuje vo svojom komentári... Čítať ďalej
29 | 02 | 2020 | Preklad: Marek Molnár