Spielberg sa vzdal režírovania piateho Indianu Jonesa
28 | 02 | 2020 I TASR

Americký filmový režisér Steven Spielberg oznámil, že nebude režírovať avizované piate pokračovanie dobrodružnej série o Indianovi Jonesovi.


Spielberg, ktorý stál za prvými štyrmi dielmi, sa rozhodol, že svoju pozíciu pri najnovšom pokračovaní prenechá mladšiemu režisérovi. Ten má priniesť filmu "novú perspektívu", informovala vo štvrtok spravodajská stanica Sky News.

Podľa magazínu Variety by 73-ročného Spielberga mohol nahradiť James Mangold (56), ktorého v tomto roku nominovali na Oscara za réžiu športovej drámy Le Mans '66. Spielberg by však mal pri výrobe filmu figurovať ako "praktický" producent.

Spielberg bol režisérom všetkých doterajších filmov tejto divácky i komerčne úspešnej série: Indiana Jones a Dobyvatelia stratenej archy (1981), Indiana Jones a Chrám skazy (1984), Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989) a Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008).

VIDEO: Meteor s modrým odtieňom rozžiaril nočnú oblohu
Obyvatelia Arizony mohli začiatkom tohto týždňa spozorovať vzácne nebeské divadlo, keď meteor s modrým odtieňom rozžiaril celú oblohu veľkolepým spôsobom. Informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Marek Molnár


Hlavný predstaviteľ Indianu Jonesa, 77-ročný Harrison Ford, tento mesiac potvrdil, že piata časť série sa začne nakrúcať v lete, pričom sa Ford sa opäť ujme úlohy neohrozeného archeológa.

"Indy 5" bol pôvodne ohlásený spoločnosťou Disney už v roku 2016, avšak výrobu filmu komplikujú viaceré prekážky. Od projektu odstúpil scenárista David Koepp, ktorý pracoval na predchádzajúcej časti, ako aj spolutvorca Indianu Jonesa George Lucas. Termín premiéry piateho dielu zatiaľ neoznámili, pravdepodobný je rok 2021.

Herci zo sitkomu Priatelia potvrdili prípravu špeciálnej epizódy
Predstavitelia hlavných postáv sitkomu Priatelia potvrdili, že sa viac ako 15 rokov po skončení natáčania sitcomu stretnú pri príprave špeciálnej epizódy. Informovala o tom v sobotu na svojej webovej stránke stanica Sky News. Čítať ďalej
22 | 02 | 2020 | TASR