Slovenka sa po návrate z Milána chcela nechať vyšetriť na koronavírus. Poslali ju domov
27 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová
Neuveriteľný prístup mali zdravotníci na bratislavských Kramároch voči Slovenke, ktorá sa chcela nechať vyšetriť pre podozrenie na koronavírus. Poslali ju domov.


Redakcii TV JOJ sa ozvala mladá žena, ktorá do Bratislavy pricestovala z Milána. Už týždeň mala vysoké teploty a tak vyhľadala lekársku pomoc. V Univerzitnej nemocnici v Petržalke ju izolovali a poslali na ďalšie vyšetrenie na kliniku infektológie na Kramáre. "Najhoršia vec, ktorú mi povedali, bolo, že oni sa nebudú prezliekať dvakrát do ochranných návlekov, pretože predsa len musia šetriť. Tak čo som mala robiť? Išla som domov, do domácej izolácie," opisuje udalosti Kristína.


Na druhý deň ráno prišla znova. Čakala vonku pred budovou, vraj z bezpečnostných dôvodov. Službukonajúci lekár už ochranný odev mal. "Vzali mi krv, spravili mi výtery a povedali, že mám na výsledky čakať nejaké dva dni doma," povedala nešťastná žena. Z kapacitných a personálnych dôvodov ju vraj hospitalizovať nemôžu.


Zatiaľ sa na Slovensku vírus nepotvrdil, no obavy našincov sa množia najmä u tých, ktorí sa vrátili z Talianska. Sú ich už desiatky. Najviac obetí v Európe stále zostáva práve v Taliansku.




Koronavírus už zasiahol všetky kontinenty. Celkový počet nakazených presahuje 81 000, úmrtí bolo nahlásených 2 800.


Muž, kvôli ktorému sa v Taliansku rozšírila epidémia, čakal na testy 36 hodín!
Tridsaťosemročný amatérsky futbalista Mattia navštívil na začiatku minulého týždňa nemocnicu v severotalianskom CODOGNO s podozrením na zápal pľúc. Testy na nový typ koronavírusu mu však tamojší lekári urobili až po 36 hodinách, po celú túto dobu... Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | Miroslav Tóth