Polícia kontrolovala kamióny na Záhorí, viac ako polovica vodičov porušila zákon
27 | 02 | 2020 I TASR

Dopravná polícia, Colný úrad Trnava a Finančná správa SR vykonali kontrolu vodičov nákladných vozidiel na Záhorí. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.


Policajné hliadky sa počas akcie zamerali najmä na hraničné priechody a hlavné ťahy. "U vodičov sme si počas akcie preverili technický stav vozidla, dodržiavanie prestávok, nákladové priestory, ale aj hmotnosť celej súpravy," uviedla polícia. Psovod finančnej správy so psom Zorom zároveň preverili, či v autách nie sú prevážené drogy.

Celkovo počas akcie skontrolovali 113 vodičov nákladných vozidiel, z nich 59 porušilo zákon. "V rámci kontroly 14 vodičov prekročilo hmotnostný limit vozidla, 16 vodičov nedodržalo bezpečnostné prestávky, 23 vodičov sa dopustilo iných priestupkov v doprave a šesť porušilo povinnosti v medzinárodnej doprave, za čo im colný úrad uložil sankcie," doplnila polícia.

Smer aj Matovič sú extrém. A to si občania nezaslúžia
Extrém na jednej strane, extrém na strane druhej. Nech už vyhrá voľby Smer-SD na čele s Pellegrinim, alebo OĽaNO s Igorom Matovičom, pre Slovensko to zmena nebude. Určite nie taká, akú si Slováci zaslúžia. Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | Peter Bachan