Obžalovaní v kauze zmenky podľa advokáta Paru určite podajú odvolanie
27 | 02 | 2020 I SITA

Obžalovaní v kauze falšovania miliónových zmeniek Marian K. a Pavol R. určite podajú odvolanie voči dnešnému odsudzujúcemu rozsudku Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Pre médiá to uviedol ich advokát Marek Para.


„Odvolanie určite podáme, tak do konania, ako aj do všetkých výrokov," povedal Para s tým, že rozhodnutím súdu sa potvrdil predpoklad obhajoby, podľa ktorého súd zhodnotil niektoré skutočnosti subjektívne. „Klienti od začiatku popierali vinu a z môjho pohľadu predložili aj dostatok dôkazov," uviedol.

Prokurátor Ján Šanta pre médiá povedal, že vzhľadom na to, že jeden z obžalovaných je v tomto prípade väzobne stíhaný, predpokladá vytýčenie odvolacieho konania na prelome leta a jesene tohto roku.

KAUZA: Súd uznal Mariana K. a Pavla R. vinnými v kauze falšovania zmeniek
Špecializovaný trestný súd dnes uznal Mariana K. a Pavla R. vinnými v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR


V kauze falšovania miliónových zmeniek dnes senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku uznal podnikateľa Mariana K. a exriaditeľa TV Markíza Pavla R. za vinných. Zároveň im obom vymeral tresty vo výške 19 rokov väzenia. Marian K. má tiež zaplatiť pokutu 10 000 eur.

Súd tak uznal argumenty obžaloby, že zmenky v hodnote 69 miliónov eur, ktorých vyplatenia sa v občianskoprávnom konaní na súde domáhal Marian K. voči Pavlovi R. a spoločnosti Markíza Slovakia nepochádzajú z roku 2000, ako tvrdili obžalovaní. Tí si verdikt nevypočuli, keďže po svojich záverečných vyjadreniach požiadali súd o konanie v neprítomnosti.

Mali by sme sa pripraviť na možný výskyt koronavírusu aj u nás, upozorňuje hlavný hygienik
Mali by sme sa pripraviť na to, že sa aj u nás objaví prípad nákazy novým koronavírusom. Hlavný hygienik SR Ján Mikas to uviedol vo štvrtok pred zasadnutím Bezpečnostnej rady SR. Otázkou podľa neho je, ako rýchlo sa tento prípad a jeho kontakty... Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | SITA