„Infodémia“ okolo COVID-19 je pre Taliansko škodlivejšia ako samotný vírus, tvrdí taliansky minister zahraničných vecí
27 | 02 | 2020 I Marek Molnár

„Infodémia“ okolo COVID-19 je pre Taliansko škodlivejšia ako samotný vírus, uviedol minister zahraničných vecí Luigi Di Maio. Informuje portál RT.


"Epidémia zavádzajúcich informácií spôsobí Taliansku viac škody, ako samotné riziko vírusovej epidémie," uviedol vo štvrtok novinárom Di Maio. „Prešli sme z epidemického rizika na infodemické,“ dodal minister zahraničných vecí.

Šírenie „zavádzajúcich“ správ poškodzuje nielen krehkú ekonomiku krajiny - ktorá zaznamenala tri recesie za niečo viac ako desať rokov -, ale aj povesť jej vedeckej komunity.

Talianski vedci „situáciu riešia brilantne“, avšak médiá vyvolávajú neprimeranú paniku. Vypuknutie epidémie zatiaľ postihlo iba 0,089% obyvateľov krajiny vrátane nakazených a tých v karanténne.

Taliansko zažíva najhoršie prepuknutie smrtiaceho vírusu, ktorý Európa doteraz zaznamenala. Podľa oficiálnych údajov sa počet obetí zvýšil cez noc na 14, zatiaľ čo počet potvrdených prípadov stúpol na 528.

Taliansko sa stáva európskym hniezdom pre koronavírus. Boli potvrdené 2 obete a 79 infikovaných
Počet potvrdených infikovaných koronavírusom Covid-19 stúpol v Taliansku na 79, čo núti úrady zaviesť prísnejšie opatrenia a karantény v severných oblastiach Lombardsko a Veneta. Informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Marek Molnár