Hovorca Kremľa potvrdzuje vyhlásenie ruského generála, že NATO pripravuje armádu na veľký konflikt
27 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že verí názoru vysokopostaveného ruského generála, ktorý vyhlásil, že zintenzívnené cvičenia NATO od minulého roku naznačujú, že vojenské jednotky sa pripravujú na veľký vojenský konflikt.

Portál RT uvádza, že Valery Gerasimov, predseda ruského generálneho štábu a stratég, ktorý údajne navrhol  známu vojenskú taktiku „Gerasimová doktrína,“ sa stotožnil s obozretným názorom ruskej armády na podozrivé kroky NATO, o ktorých už na konci roka poskytoval médiám informácie na tlačovej konferencii v Moskve.

Peskov uviedol, že toto stanovisko je založené na analýze údajov zhromaždených ruskou armádou a „v žiadnom prípade by sa nemalo ignorovať." „V tomto prípade môže byť profesionálny názor jediný správny, čo znamená, že prezidentská administratíva nemôže navrhnúť vlastné vojenské hodnotenie," dodal.

BREXIT: Ministri EÚ súhlasia s mandátom na obchodné rokovania s Veľkou Britániou
Ministri z EÚ schválili svoj mandát na obchodné rokovania s Veľkou Britániou po Brexite. Informuje BBC. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | Timotej Dudka

Gerasimov taktiež povedal, že zvýšený počet a rozsah vojenských cvičení, ktoré sa od minulého roku uskutočňujú členovia NATO, naznačuje, že aliancia „zámerne pripravuje svoje jednotky, aby sa zapojili do veľkého vojenského konfliktu, ktorý môže vypuknúť čoskoro“.

Rakúsko a Chorvátsko potvrdili prvé prípady koronavírusu, infekciu doniesli z Talianska
Rakúsko a Chorvátsko sa stali najnovšími krajinami, ktoré ohlásili svoje prvé tri prípady koronavírusu. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | Timotej Dudka