Autodopravcovia tvrdia, že polícia a jej vedenie prenasleduje niektorých účastníkov nedávnych protestov
27 | 02 | 2020 I SITA

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) tvrdí, že polícia a jej vedenie prenasleduje niektorých účastníkov nedávnych protestov udeľovaním pokút.


Denno-denné kontroly vodičov pri výjazde z firmy, vykonávanie hliadkovej činnosti v okolí firiem tých, ktorí sa zúčastnili protestov, podľa Stanislava Skalu z uvedenej organizácie autodopravcov svedčí o tom, že "polícia sa stala nástrojom politických skupín na zastrašovanie občanov Slovenska".

UNAS zároveň vyzýva policajného prezidenta Milana Lučanského, aby zastavil podľa organizácie svojvôľu niektorých podriadených policajtov najmä v Žilinskom a Košickom kraji.

Organizácia považuje za možné, že podľa nej policajná šikana zástupcov združenia autodopravcov súvisí aj s podaným trestným oznámením na neznámeho páchateľa, ktorú zástupcovia UNAS podali vlani na Generálnej prokuratúre SR v súvislosti s uzavretím zmluvy na prevádzkovanie mýtneho systému.

Slovenská pošta zavádza moderné elektronické služby a zefektívňuje prevádzku
Slovenská pošta zavádza moderné elektronické služby pre zákazníkov a zefektívňuje prevádzku. Spolu s Českou poštou bude participovať na stratégii začlenenia ekologických technológií do prevádzky. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | SITA


"Napriek platným príslušným ustanoveniam trestného poriadku sme ako oznamovatelia neboli do dnešného dňa (štvrtok - poz. red.) informovaní, ako s podaním prokuratúra naložila a či sa začalo trestné konanie vo veci," uviedol Skala.

Polícia má podľa UNAS nástroje ako si vynútiť dodržiavanie zákonov. "Verejné zastrašovanie a šikana k nim v právnom štáte rozhodne nepatria. Ak nektorí naši členovia porušili predpisy, je potrebné situáciu riešiť," poznamenal Skala s tým, že pozorne sledujú prejavy šikany zo strany polície. "Zatiaľ žiadame o nápravu samotný policajný zbor a veríme, že existujú procesy riadenia, ktoré nezákonný stav odstránia," dodal Skala.

Hlavnými hrozbami na hranici SR a Ukrajiny sú organizovaná nelegálna migrácia a pašovanie tovaru
Hlavnými bezpečnostnými hrozbami na slovensko-ukrajinskej hranici sú organizovaná nelegálna migrácia a pašovanie tovaru, najmä tabakových výrobkov. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | SITA