Polícia zadržala Michalovčana s takmer 90 gramami pervitínu
26 | 02 | 2020 I TASR

Výsledkom pondelňajšej (24.2.) policajnej akcie michalovských kriminalistov bolo zadržanie 29-ročného Michalovčana, u ktorého polícia zaistila spolu takmer 90 gramov bielej kryštalickej látky. Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.


"Michalovčana kriminalisti prekvapili pred jedným z michalovských obytných domov, kde ho vyzvali, aby vydal veci pochádzajúce z trestnej činnosti," opísala Ivanová s tým, že mladík policajtom vydal igelitové vrecúško s obsahom 57,8 gramu bielej kryštalickej látky. Podľa predbežného vyjadrenia kriminalisticko-expertízneho ústavu išlo o metamfetamín s prímesou metylsulfonylmetánu v hodnote takmer 2900 eur. Ako doplnila, z uvedeného množstva by bolo možné vyrobiť minimálne 346 bežných jednorazových dávok drogy.

Prídavky na deti súčasní poslanci nezvýšia, parlament nebol uznášaniaschopný
Po druhom neúspešnom hlasovaní o zrýchlenom konaní k novele zákona o prídavku na dieťa predseda parlamentu Andrej Danko ukončil rokovanie 58. schôdze Národnej rady SR. Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | SITA


Pri následnej domovej prehliadke muž dobrovoľne vydal ďalšie dve vrecúška s obsahom neznámej látky s hmotnosťou približne 31 gramov, ktoré boli taktiež zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Polícia tiež v byte zaistila ďalšie komponenty súvisiace s drogovou trestnou činnosťou.

"Vzhľadom na množstvo drog, ktoré bolo zaistené, prípad na ďalšiu realizáciu prevzal odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach," dodala Ivanová s tým, že krajský vyšetrovateľ obvinil Michalovčana zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.

V Rakúsku zomrela Talianka, lekár nevylúčil nákazu koronavírusom
Podozrenie z nakazenia novým druhom koronavírusu vyvolal prípad dovolenkárky z Talianska, ktorá zomrela v noci na stredu na území rakúskej spolkovej krajiny Korutánsko. Pohotovostný lekár infekciu nevylúčil a vzorky získané výterom boli zaslané na... Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | TASR