VIDEO: Najväčšia ropná rafinéria na západnom pobreží USA je v plameňoch
26 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Hasiči boli okamžite privolaní na miesto obrovské požiaru v ropnej rafinérii v Carsone v Kalifornii. Oheň pohltil rafinériu a plamene siahajú až do výšky 30 metrov. Informuje portál RT.


K výbuchu údajne došlo v chladiacej veži rafinérie predtým, ako vypukol požiar zhruba 18 kilometrov od centra Los Angeles. Zábery očitých svedkov zo scény ukazujú rozsah požiaru, ktorý v skorých ranných hodinách prechádzal viacerými časťami zariadenia.



Šokujúci incident vyvolal paniku u miestnych obyvateľov, ktorých prebudila séria hlasných výbuchov.



Oheň prinútil k uzavretiu blízkych diaľnic približne na 30 minút, keď hasičský zbor okresu Los Angeles pracoval na tom, aby sa požiar dostal pod kontrolu.



Policajné oddelenie v Los Angeles potvrdilo, že nie sú potrebné žiadne evakuácie, ale okolo zariadenia zriadili bezpečnostný okruh a ako preventívne opatrenie uviedli, že budú monitorovať kvalitu ovzdušia.

Rafinéria je najväčšia na západnom pobreží USA s dennou kapacitou 363 000 barelov ropy.

Pri násilných demonštráciách v Indii zomrelo už 20 ľudí. Polícia začala používať drony na identifikáciu páchateľov (VIDEO+FOTO)
Indické orgány činné v trestnom konaní začali používať drony na identifikáciu páchateľov zapojených do pokračujúcich násilných demonštráciách, pri ktorých podľa správ z médií zomrelo už najmenej 20 ľudí. Informuje portál... Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | Marek Molnár