Licenčná rada pokutovala vysielateľov televízie Joj a Markíza
26 | 02 | 2020 I SITA

 Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila pokutu vysielateľovi televízie Joj 7-tisíc eur a vysielateľovi televízie Markíza 3-tisíc eur.


Dôvodom bolo porušenie zákonných pravidiel o označovaní programov logom s vekovou prístupnosťou. Na dnešnom zasadnutí Licenčná rada takisto dvom vysielateľom udelila a dvom odňala frekvencie. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa RVR Ivana Čaučíková.

Sankciu vo výške 7-tisíc eur vysielateľovi televízie Joj, spoločnosti Mac TV, rada udelila za to, že 3. júla 2019 o cca 20:56 program Smrtonosná pasca: Opäť v akcii označila ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov napriek tomu, že zobrazoval detailné a naturalistické zobrazenie násilných aktov a expresívne vyjadrovanie. Program mal byť označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov.

Vysielateľovi televízie Markíza, spoločnosti Markíza – Slovakia, rada uložila pokutu 3-tisíc eur. Vysielateľ 11. augusta 2019 o cca 11:29 program Líbáš jako ďábel označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov napriek tomu, že obsahoval vulgárne vyjadrovanie sa, pre ktoré mal byť klasifikovaný ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov.

Nový vlastník TV Markíza môže šíriť čínsku propagandu, tvrdia českí Piráti
Česká pirátská strana (Piráti) žiada amerických politikov a akcionárov skupiny CME o prešetrenie možných rizík súvisiacich s predajom firmy do rúk Petra Kellnera a jeho firmy PPF. Čítať ďalej
24 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Licenčná rada dala pokutu aj vysielateľovi, spoločnosti Slovak Telekom, vo výške 165 eur. Magio Infokanál 14. júna 2019 celkovo štyrikrát odvysielal komunikát propagujúci vysielanie televíznej programovej služby BBCearth v anglickom jazyku, čím nezabezpečil používanie štátneho jazyka v súlade so zákonom o štátnom jazyku Slovenskej republiky.

Na dnešnom zasadnutí RVR udelila aj licenciu na lokálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby Antech Channel spoločnosti AnTechNet a licenciu na lokálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby Krom-Sat TV spoločnosti Krom-Sat.

Licenčná rada zároveň odňala frekvenciu 89,2 MHz Brezno spoločnosti Radio One (programová služba Radio One) a spoločnosti Radio One Rock (programová služba Radio One Rock) frekvenciu 97,4 MHz Topoľčany. Vysielatelia nevyužívali frekvenciu na účely, na ktoré im bola pridelená.

Koalícia zabudla, že 13.dôchodky presadzoval ako prvý Boris Kollár
26 | 02 | 2020 | Platený PR článok